top of page

Wargamebespreking: Firestorm Planetfall - Battle for Proteus Prime

Firestorm Planetfall: Battle for Proteus Prime

Wargame Uitgever: Spartan Games Auteur: Derek Sinclair Doos/131 blz. Regelboek/64 blz. Campaign Book/2 pakjes kaarten/5 gebouwen/1 gecrashte shuttle document/sjablonen/dobbelsenen/2 volledige facties Recensent: Dirk Vandereyken ****

Klik op de afbeelding voor het volledige artikel in PDF

Achtergrond

De Storm Zone is een dichtbevolkte regio in de ruimte die een kruispunt vormt voor zes grote interstellaire machten.

Twee massieve allianties staan nu al jaren tegenover elkaar. Aan de ene kant staat de Kurak Alliance, zo genoemd naar zijn menselijke leider, senator Kurak, en een unie van duizend menselijke werelden die zich de Terran Alliance genoemd. Beide facties worden bijgestaan door de Sorylians, een Collective van reptielachtige buitenaardse wezens, en de Aquan Sebrutan, een confederatie van waterwerelden. Deze breekbare alliantie staat echter al een tijdje op het defensief, want momenteel zijn de leden van de Zenian League een grootscheeps offensief aan het lanceren in de Storm Zone. De belangrijkste factie binnen die alliantie is de Dindrenzi Federation, een interstellaire grootmacht die de mensheid decennialange kolonisatie verwijt. Aan hun zijde vechten een vereniging van bedrijven, het hyperkapitalistische Directorate, en het Relthoza Empire, dat bestaat uit spinachtige wezens die georganiseerd zijn in een collectief kastensysteem en vooral gemotiveerd worden door expansie- en oorlogsdrang.

Daar stopt het echter niet bij: beide allianties maken geregeld gebruik van huurlingen, kleinere strijdmachten en duistere organisaties, waaronder Hawker Industries en de Ba’kash, een verzameling brute stammen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page