top of page

Bordspelbespreking: The Duke

Onze liefdesgeschiedenis met Catalyst Game Labs begon in 2007, toen de toen nog kersverse uitgever BattleTech en Shadowrun overnam van FanPro – twee geweldige games met een rijke achtergrond en volledig uitgediepte werelden, compleet met eigen romans. Logisch, dus, dat we licht verrast waren toen deze jongens vorig jaar opeens op de proppen kwamen met een strategisch bordspel dat nog het meest doet denken aan schaak. The Duke kent – in tegenstelling tot de spelen waarmee Catalyst Game Labs bekend is geworden – geen eigen universum, maar veroverde al snel de harten van duizenden liefhebbers. Het bewijs: Golden Geek nomineerde het spel in drie verschillende categorieën als beste game van 2013 en dit jaar schoot The Duke zelfs de hoofdvogel af bij Mensa Select, waar het in dezelfde rij komt te staan als onder andere Pyramix, Tetris Link, Forbidden Island, Fluxx, Chung Toi, Magic: The Gathering, Abalone en Trivial Pursuit: Genius Edition. Tijd, dus, om zelf het spel eens uit te proberen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page