top of page

Cardgamebespreking: Legend of the Five Rings: Honor and Treachery

De War of the Twins begon in het oosterse keizerrijk Rokugan op dezelfde manier als dat het geval is met veel oorlogen: eerder toevallig en – vooral – ongelukkig. Aan de basis lag de Second Festering Pit, een portaal in het hart van de landen die gecontroleerd worden door de Scorpion Clan. De put ontstond in 1173, tijdens het slotgevecht in de Destroyer War, en verbindt Jigoku (de Hel) met Ningen-do (het Rijk der Stervelingen). Nadat een van de Inquisitors van de Phoenixclan, die belast was met het opsporen en vernietigen van maho (bloedmagie), samen met zijn entourage tijdens een ogenschijnlijke routine inspectie van de Second Festering Pit werd vermoord door de oni Haruno no Oni, volgde er een klacht voor het Keizerlijk Hof. De Scorpion Clan had de aanval namelijk zelf in scène gezet. Die demarche werd door de Scorpion Clan echter gezien als een aanval op hun eer. Al benaderden de leden van de Phoenix d Keizerin met de vraag om hun eer te verdedigen op het slagveld. Haar goedkeuring zou leiden tot een oorlog die vele levens zou kosten vooraleer Shiba Tsukimi, kampioen van de Phoenix Clan, en Bayushi Nitoshi van de Scorpion Clan jaren later de gevechten zouden beëindigen middels een persoonlijk duel...

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page