top of page

Interview: Achtung! Cthulhu

Nazi’s en het occulte: het is een van de weinige connecties die het zo goed doen in fictie omdat ze ook in het écht bestonden. Soms is de waarheid nu eenmaal even vreemd of ongeloofwaardig als eender wat je jezelf maar kunt inbeelden en SS’ers, Luftwaffepiloten of andere aanhangers van het Duits nationalisme die ten tijde van Hitler op zoek gingen naar buitenaards leven of mythische relikwieën vormen dan ook dankbare protagonisten voor boeken, films en series, denk maar aan Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Dead Snow, Hellboy, The Black Sun of The Devil’s Guard, om er maar enkele te noemen. Dat ‘Nazipulp’ nog steeds ‘in’ is, bewees Timo Vuorensola onlangs nog met zijn Iron Sky. Een ander genre dat (terecht) nooit uit de mode lijkt te gaan, is gotische horror à la H.P. Lovecraft. Logisch, dus, dat Modiphius Entertainment besloot om er een volledige rollenspellijn aan vast te hangen. Hun Achtung! Cthulhu-boeken zijn een onvervalst succes op Kickstarter, zien er knap uit en bevatten geweldige scenario’s voor het ‘tabletop RPG’ Call of Cthulhu. Meer, nog: de fans zijn zo enthousiast dat er beslist werd om de boeken in verschillende versies uit te geven, zodat ze voor meerdere spelsystemen gebruikt kunnen worden. Wij interviewden man-aan-het-roer Chris Birch en polsten naar het succes van zijn bedrijf.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page