top of page

Miniatuurbespreking: Achtung! Cthulhu Allied Investigators Pack 1

Achtung! Cthulhu is een uniek rollenspel dat ook een eigen boardgame (en binnenkort dus film) heeft. De genre houdt het midden tussen het soort pulp dat je van Indiana Jones of Hellboy verwacht en de gitzwarte gotische horror van H.P. Lovecraft. Alle rolenspelboeken die tot nu toe zijn uitgebracht bevatten zowel statistieken voor Call of Cthulhu van Chaosium als voor Savage Worlds. Over het algemeen wordt aangenomen dat Call of Cthulhu vooral een passend spelsysteem is voor wie de griezel van Achtung! Cthulhu wil benadrukken, terwijl Savage Worlds beter geschikt is voor wie meer van het pulpgenre houdt.


In dit pakketje vind je drie helden terug die ook voorkomen in Tales of the Crucible, een verzameling kortverhalen voor Achtung! Cthulhu die je gratis kunt downloaden. Ook in verschillende boeken voor dit rollenspel worden de personages vermeld. Allied Investigators – Pack 1 toont de ‘onderzoekers’ in een iets later stadium van de Tweede Wereldoorlog: de Russische tankbestuurster Natalya Petrova is al bezeten door de geest van Moeder Rusland en professor Deadman is een spreuk aan het voorlezen terwijl hij het hoofd van een Mi-Go (een gevleugeld, insectachtig ras dat een basis onderhoudt op Pluto) vasthoudt. Ook sergeant Carter lijkt een monster overwonnen te hebben en houdt triomfantelijk een afgehakte tentakel vast in een hand, terwijl hij met het andere een groot Thompson machinepistool vasthoudt.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page