top of page

Boekbespreking: 69 dingen die je altijd wilde weten over wijn

Boekbespreking: 69 dingen die je altijd wilde weten over wijn

Auteur: Sepideh Sedaghatnia

Uitgeverij: Lannoo

Hardcover/192 blz./2015

Recensent: Dirk Vandereyken

Wie Sepideh Sedaghatnia wel was, vroegen veel kijkers zich af toen ze voor het eerst aantrad in VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant! Nochtans had ‘Sepi’ al lang haar plaats verdient naast toppers al Sergio Herman. Het bewijs? De titel van ‘Sommelier van het Jaar’ 2014 bij Gault & Millau. Dat jaar was de minzame Iraanse wijnkenner nog vaste waarde in tweesterrenrestaurant ’t Zilte, maar bij het opengaan van haar eigen zaak, DIVIN by Sepi, in Antwerpen-Zuid, werd ook haar eigen wijnboek voorgesteld. Wij lazen het van cover tot cover en verveelden ons geen seconde.


Eerlijk: als restaurantrecensenten hebben we al menig boek over wijn doorworsteld. Zelden lazen we het uit. Vaak ging het om mastodonten van encyclopedieën, maar soms was de informatie ook veel te beknopt om echt meer kennis op te kunnen doen. 69 dingen die je altijd wilde weten over wijn pakt de dingen volledig anders aan – een beetje zoals de auteur – en weet niet alleen te imponeren, maar ook te amuseren.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page