top of page

Rollenspelbespreking: Fate Core

Hoe modern ‘narrative roleplaying games’ omwille van hun huidige populariteit ook mogen ogen, het concept is niet echt zo nieuw. Fate is gebaseerd op het oude Fudge uit 1995, waarbij ‘FUDGE’ een acroniem was voor ‘Freeform Universal Donated Gaming Engine’. De eerste editie van het huidige Fate volgde in zo’n 8 jaar later en ondertussen zijn we aanbeland aan de vierde incarnatie van het systeem: het Fate Core System. In tegenstelling tot andere ‘generische’ systemen die we elders bespreken (zoals HERO System en GURPS), probeert Fate niet universeel te zijn door een soort gereedschapskist vol opties aan te leveren, maar wel door net het omgekeerde te doen: alles zo vaag houden dat het toepasbaar is op allerlei mogelijke gebieden. Of die aanpak rendeert, lees je hieronder.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page