top of page

Rollenspelsupplementrecensie: Savage Worlds - Science Fiction Companion

Savage Worlds: Science Fiction Companion Rollenspelsupplement Uitgever: Pinnacle Entertainment Group Ontwerper: Shane Lacy Hensley e.a., naar een oorspronkelijk spel van Paul ‘Wiggy’ Wade-Williams Softcover /96 blz./ 2014 Recensent: Dirk Vandereyken ***

Sciencefiction is een breed genre. Terwijl in de ene film de bemanning van een ruimteschip wordt geterroriseerd door een buitenaards wezen, vinden in een andere film twee geliefden die enkele zonnestelsels van elkaar gescheiden leefden elkaar na jaren eindelijk terug. In een andere dimensie vechten reuzengrote ‘mecha’ het met elkaar uit in dodelijke confrontaties, terwijl een ruimtebasis die zich in een ander vlak van bestaan bevindt dienst doet als toevluchtsoord voor diplomaten van allerlei rassen – de laatste, beste hoop voor de mensheid. Savage Worlds: Science Fiction Companion wil een referentie zijn voor spelleiders die een rollenspel binnen het brede sf-genre willen ‘meesteren’, maar zijn 96 pagina’s voldoende om in dat opzet te slagen?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page