top of page

Rollenspelwereldrecensie: Savage Worlds - The Widening Gyre

Rollenspelsupplementrecensie: Savage Worlds: The Widening Gyre Rollenspelwereld Uitgever: BlackWyrm Games Ontwerper: Bill Keyes Softcover /206 blz./ 2014 Recensent: Dirk Vandereyken ****1/2

Geschiedenis

Toen koningin Victoria in 1837 voor het eerst de troon besteeg, ging de ceremonie gepaard met het krijgen van heel wat geschenken. Daartussen: een delicate en bloedmooie klok, gebouwd door de Clockmakers Guild of London. Helaas bleek het mechanisme niet te werken en dus werd de klok verwijderd uit het paleis en vergeten.

Haast onmiddellijk daarna was er een explosie van creativiteit en innovatie op het gebied van zowel de wetenschap als de industrie. Wetenschappers en ingenieurs begonnen samen te troepen in Engeland – eerst in kleine groepen, maar al gauw met duizenden tegelijk. Onder hen kwam een nieuwe groep uitvinders tevoorschijn: de Savants – genieën die hun kennis wisten aan te wenden om wonderlijke apparaten te creëren. De grootste uitvinding van allemaal was de City of Glass van de briljante Cardinalè, een volledig geautomatiseerde vliegende stad die in 1860 haar luchtdoop kreeg… en meteen ten prooi viel aan het noodlot.
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page