top of page

Brussels International Fantastic Film Festival 2014

Nee, Belgen staan in binnen- en buitenland niet bekend omwille van hun ondernemingsgeest of proactief handelen. Degenen die wel bereid zijn om hun nek uit te steken en risico’s te nemen, vinden vaak hun inspiratie in de ‘American Dream’, die rechtstreeks is ontleend aan de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten. Daarin wordt letterlijk gesteld dat ‘alle mensen gelijk zijn geschapen’ en dat ze ‘door hun Maker begiftigd zijn met bepaalde onvervreemdbare rechten’, waar onder ‘Leven, Vrijheid en het nastreven van Geluk’. In 1931 verwoordde de Amerikaanse schrijver en historicus James Truslow Adams het zo: ‘Het leven zou beter en rijker en voller moeten zijn voor iedereen, met mogelijkheden voor elkeen volgens vaardigheid of prestatie’, ongeacht de sociale klasse of omstandigheden rond de geboorte. Toch hoef je niet naar het buitenland om die droom verwezenlijkt te zien: ook in de Benelux lopen er visionairen rond die aanvankelijk klein zijn begonnen en uiteindelijk een impact hebben gemaakt op de wereld. Een van die succesverhalen is het verhaal van een groepje vrienden en collega’s dat op ene dag besliste om een aantal retrospectieve filmvoorstellingen te organiseren in culturele centra en dat project zag ontwikkelen tot een van de belangrijkste en grootste filmfestivals rond de fantastiek ter wereld: het Brussels International Fantastic Film Festival. Wij spraken met een van de organisatoren die er al van bij het begin – inmiddels toch al 32 jaar geleden – bij is: de altijd sympathieke en nog steeds energieke Freddy Bozzo.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page