top of page

Restaurantrecensie: Brasserie Appelmans

We wezen er al vaak op: gastronomen pur sang hoeven zich niet meer te laten afschrikken door de noemer ‘brasserie’. De scheidingslijn tussen brasseries en restaurants is immers zo dun geworden dat we ons soms afvragen of het nog wel nuttig is om over eventuele verschillen te spreken. Een goed voorbeeld is het Antwerpse instituut Brasserie Appelmans, dat nu al elf jaar het mooie weer maakt in de schaduw van de bloedmooie Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.


Sinds we Antwerpen leerden kennen toen we nog net iets jonger waren, vormt de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal een nuttig navigatiepunt. Of je nu op het dak van Divani of in het midden van de Groenplaats staat: het imposante bouwwerk is gemakkelijk te zien, al geldt dat eerlijkheidshalve niet voor elke plek in wat Antwerpenaren met een foutief lidwoord ’t Stad noemen.


Klik op de foto voor het hele artikel

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page