top of page

Beursverslag: Spiel '15

Oktober is voor GameJunks een belangrijke maand. We trekken dan immers elk jaar naar Duitsland – niet vanwege bierfestijn Oktoberfest, maar wel omdat de grootste spellenbeurs van Europa in die periode haar deuren opent, telkens van een donderdag tot en met een zondag. Dat ‘tabletop gaming’ – ondanks de PlayStation 4, VR, 4K, X-Box One en steeds mooier ogende computergames – steeds populairder wordt, is aan de bezoekersaantallen af te leiden. Net als ons eigen F.A.C.T.S. of de sublieme Amerikaanse rollenspelconventie Gen Con, blijft SPIEL in Essen immers groeien. Dit jaar breekt de beurs, die voluit ‘Internationale Spieltage SPIEL’ heet, immers alweer haar eigen records. Met 162.000 bezoekers (4000 meer dan vorig jaar en 13.000 meer dan in 2012), een ingepalmde oppervlakte van 63.000 vierkante meter (een uitbreiding van ongeveer 10%) en 910 exposanten uit maar liefst 41 verschillende landen, is Essen dé trekpleister geworden voor elke rechtgeaarde ‘tabletop gamer’ uit binnen- en buitenland.Klik op de afbeelding om het volledige beursverslag te downloaden in PDF-formaatDat ook dit jaar de nadruk ligt op bordspellen en de wargame- of rollenspeleer hoog moet worden geouden door een handvol uitgeverijen, is spijtig, maar mag de pret zeker niet drukken. Met Modiphius Entertainment staat de snelst groeiende, best gerecenseerde ‘rpg company’ overigens wél op de beurs en dat is toch een erg belangrijk gegeven. Ook onze vrienden van Cubicle 7, toch ook altijd goed voor een resem uitstekende rollenspelen, tekenen present – maar laten we eerst maar eens een overzicht geven van wat er dit jaar zoal te vinden was!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page