top of page

Dvd bespreking: Django Unchained

We schrijven het jaar 1858. De slavernij viert al jaren hoogtij in Amerika en dat heeft onder andere Django (Jamie Foxx) zeker geweten: hij wordt immers samen met enkele andere slaven overgebracht naar de plantage van zijn nieuwe eigenaar. Alles verandert echter wanneer het gezelschap ’s nachts wordt tegengehouden door de excentrieke tandarts Dr. King Schultz (Christoph Waltz). De Duitser kondigt aan dat hij op zoek is naar de broertjes BriƩle, een familie die Django blijkt te kennen. Daarop blijkt Schultz bereid om Django over te kopen, maar tijdens het gesprek slaagt hij erin om de slavendrijvers boos te maken. Enkele pistoolschoten later is een van hen dood en een tweede gewond. De tandarts betaalt hem voor Django en een paard, maar laat voordat hij met zijn nieuw ‘eigendom’ vertrekt ook de rest van de slaven los.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page