top of page

Restaurantrecensie: l'Orchidée Blanche

Als journalist word je geregeld uitgenodigd voor speciale evenementen. Vaak is de ervaring best wel aangenaam, maar niet noodzakelijk onvergetelijk. Een van de uitzonderingen is de viering van het Vietnamese Nieuwjaar die we een paar jaar geleden mochten meemaken in het Brusselse l’Orchidée Blanche. In 2015 werd de eettempel uitgeroepen tot ‘beste Aziatische restaurant’ en dus drong een hernieuwd bezoek in 2016 zich op. Wij trokken naar l’Orchidée Blanche in de hoop dat we de oorkonde die sinds het binnenhalen van die titel aan de muur prijkt kracht zouden kunnen bijzetten.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden

Ontvangst & interieur


Zoek l’Orchidée Blanche op Google Maps en je merkt al snel dat het restaurant zich pal in het midden van twee campushelften van de ULB en het kerkhof van Elsene bevindt. Een bruisende studentenbuurt waar grauwe, weinig uitnodigende straten een hoek verder transformeren in gezellige winkelwijken waar het leuk toeven is. Eenmaal binnen, reveleert l’Orchidée Blanche zich als een sober ingericht restaurant waar Vietnamese decorstukken harmonieus samengaan met modernere stijlelementen. Her en der refereert authentieke kunst naar het land van herkomst, terwijl de bediening volledig in handen is van Oosterse dames in áo dài (als ‘awjaaj’ of ‘awzaaj’ uitgesproken), het nationale kostuum, dat bestaat uit een strakke zijden tuniek die over een broek wordt gedragen. De zaal beneden kan 40 couverts aan, maar boven is er een tweede zaal die eerder koloniaal is ingericht, met nog eens 35 zitplaatsen.


Ook nu weer is de ontvangst erg hartelijk, al is het meisje dat ons bedient het Frans niet helemaal machtig. Ook om de wijnkennis hoef je hier niet te komen, want die is bij het grootste gedeelte van het zaalpersoneel eerder beperkt. Echte gastronomen zullen echter wel zelf hun drank kunnen kiezen zonder zich te storen aan het feit dat niet elke druivensoort hier gekend is. Minpuntje is dat er maar een paar wijnen beschikbaar zijn per glas, al kan je wel kiezen uit een degelijke selectie flessen. De perfect passende wijn bij elk gerecht vinden lukt dus enkel als je met een grote groep langskomt (of héél veel drinkt). L’Orchidée Blanche pretendeert dan ook geen sterrenrestaurant te zijn, maar is de nieuwe ‘claim to fame’ hier nu wél terecht of niet? Lees hieronder wat wij vinden.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page