top of page

Dragonmeet rapportering: DMB Games

Al sinds enkele jaren vormt de stand van DMB Games een van de hoogtepunten van conventies als Dragonmeet. De reden is duidelijk: het Engelse bedrijf brengt altijd een visueel spektakel met zich mee. Steeds weer weten de sympathieke Britten de beste vormen aan te kopen en daar prachtige ‘vloertegels’ mee te maken die geschikt zijn voor rollenspelen, wargames en ‘miniature battle games’ waarvan de figuurtjes op een schaal van zo’n 28 tot 33 millimeter worden gemaakt – wat meteen het grootste deel van die tabletop games vormt. Ook deze keer weet DMB Games weer indruk te maken op Dragonmeet… en toont het bedrijf voor het eerst een nieuwigheid waar we al erg lang op wachten: hun tegels voor sciencefictionspelen.


Concept

We hebben het al vaak gezegd: een visuele representatie van een rollenspelscène zorgt er doorgaans ook voor dat de spelers een stuk creatiever worden wanneer ze de acties van hun personages beschrijven. Doorgaans worden miniatuurtjes natuurlijk pas bovengehaald wanneer er gevochten wordt, maar eenmaal het zover is, vormt het soort terrein dat DMB Games maakt een absolute meerwaarde.


Iedereen heeft wel een eigen manier om duidelijk te maken wat er tijdens een actiescène gebeurt: gewoon wat lijnen op een blad papier, tekenen op een uitwisbare mat, een vloerplan op schaal afdrukken, kartonnen terrein gebruiken of – een trend van de laatste tijd – gebouwen in elkaar zetten die gemaakt zijn van een soort kurkmateriaal dat met de laser wordt gesneden. Allemaal hebben ze hetzelfde nadeel: het ziet er allemaal nooit écht realistisch uit, al kan een laagje verf in sommige gevallen wonderen doen.


Dwarven Forge was een van de eersten die met volledig modulair terrein op de markt kwam. Voor het een eigen materiaal ontwierp, waren de stukken echter behoorlijk zwaar en de vlinderconnecties die je moest gebruiken om de tegels met elkaar te verbinden, strooiden geregeld spreekwoordelijk roet in het eten. Bovendien zijn de muren verbonden aan de vloeren, waardoor er iets minder verschillende vormen mee kunnen gemaakt worden, tenzij je over een groot aantal stukken bezit.


DMB Games lost die problemen op door de vloeren en de muren apart te houden. Daardoor is het gemakkelijker om alles bij elkaar te puzzelen, al betekent het natuurlijk ook dat je iets langer bezig bent als je ook de muren rechtop wil zetten. Zo nu en dan valt er wel eens iets omver, maar alle stukken zijn zwaar genoeg om vrij goed overeind te blijven op een vlakke ondergrond. Ook worden ze onderaan voorzien van een soort vilt, waardoor ze niet alleen stabieler staan, maar ook beschermd worden. Top, dus!


Nieuwe tegels

Elke keer we DMB Games zien, zijn er wel nieuwe tegels beschikbaar – of is er een nieuw schilderschema gevonden, die bestaande tegels een ander uitzicht geeft. Ditmaal krijgen we echter ook het prototype te zien van iets totaal nieuws: de langverwachte sciencefictiontegels!


Het ziet er prachtig uit: vloertegels met een grijzige metalen schijn en buizen die over de vloer lopen. Dit is onmiskenbaar geen fantasy en geschikt voor een totaal ander genre. Met een beetje verbeelding en het juiste scenario kan je deze tegels ongetwijfeld ook inzetten in een moderne omgeving die nog niet de toekomst is ingedoken, maar het is duidelijk dat er hier vooral gericht wordt op futuristische games. Op de website van DMB Games is er nog niet veel van te zien, maar reken maar dat er volgend jaar stevig zal uitgepakt worden met deze nieuwigheid, de populariteit van fantasy ten spijt.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page