top of page

Restaurantrecensie - Brussel: La Table de Mus

Soms is de cirkel nu eenmaal écht rond. Voor deze journalist, bijvoorbeeld, die jaren geleden Jaloa besprak en nu mocht terugkeren naar de allereerste plaats waar het restaurant was gehuisvest. Maar zeker ook voor ‘Mus’ (bijnaam voor ‘Mustafa’), die er nog bij was toen chef Gaëtan Colin in 2004 Jaloa opende en nog meemaakte hoe de zaak een Michelinster ontving. Dat de stijlvolle maître d’hôtel er later zijn eigen restaurant in zou onderbrengen, had hij toen wellicht niet vermoed, maar het is wel precies wat er is gebeurd. Wij gingen een kijkje nemen.


Klik op de foto om de volledige recensie te downloaden

Ligging & interieur

Table du Mus bevindt zich op de Place Vieille Halle aux Blés – Oud Korenhuis, dus – te midden van een hoop andere horecazaken. Dat hier overal restaurants, bars en koffiehuizen te vinden zijn, is geen toeval: welke kant je ook uitloopt, je stuit binnen 2 minuten wandelen wel op een of andere belangrijke locatie of bezienswaardigheid. Manneken Pis, de Grote Markt, de Kunstberg, de Koninklijke Bibliotheek van België en natuurlijk station Brussel Centraal liggen allemaal bijna letterlijk op een steenworp afstand. Dat de steen dan wel moet geworpen worden door Goliath en niet door David, maakt die uitdrukking niet minder accuraat.


Ondanks de hoeveelheid aan eetplaatsjes in de buurt, valt La Table de Mus wel op – niet vanwege de façade, maar wel omwille van het feit dat hier duidelijk een gastronomische tempel staat die culinair wat hoger mikt dan de (over)buren. Dat wordt overigens ook weerspiegeld in het klassevolle interieur, met knusse banken tegen de muren, mooie stoelen (zonder armleuningen) aan de andere kant van de tafels en een trapje naar een iets hoger gelegen gedeelte. Warme stenen, spiegels, een uitgekiende belichting en een venster naar de keuken maken alles compleet.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page