top of page

Restaurantbespreking: Londen - Smokey Tails

Londen is een fantastische plek voor gastronomie en allerlei evenementen. Niet alleen vanwege de geweldige gevestigde waarden, maar ook omdat de hoofdstad voortdurend in beweging is. Elke maand duiken er wel nieuwe geweldige eettempels op en is er weer iets te beleven. Wij trekken eind mei naar Engeland en bezoeken daarbij onder andere Smokey Tails, dat tot voor kort nog een rondreizend pop-uprestaurant was, maar een maand geleden is neergestreken op Hoxton Square, vlakbij het hippe Shoreditch.


Klik op de foto om de volledige bespreking te downloaden


Locatie & interieur


Toegegeven: Hoxton Square ligt net buiten de rand van Shoreditch, in de iets minder tot de verbeelding sprekende wijk Richmond, maar wie van het metrostation naar Smokey Tails wandelt, passeert daarbij zowat alles wat Shoreditch het etiket van coole buurt heeft opgeleverd: foodtrucks, geweldige graffiti, groezelige bars, gezellige winkeltjes, oude bakstenen pakhuizen die zijn omgetoverd tot kunstgalerijen en veel meer.


Ook Smokey Tails past eigenlijk perfect binnen de buurt: een buitenterras met veel hout en een interieur waar hout en metaal de boventonen voeren, met blootgelegde pijpleidingen boven het hoofd, grote kleurrijke moderne kunst op de muur, een DJ-tafel met daarop een platendraaier waar continu een vinyl plaat op de vinden is (chef Seth Troxler is dan ook een gevierd DJ uit het Amerikaanse Detroit) en een bar aan de achterkant. Het oogt allemaal erg toegankelijk, maar ook best wel hip, en met 60 couverts kan Smokey Tails toch behoorlijk wat mensen ontvangen.

Echt verbazingwekkend mooi is het interieur niet, maar de ene plaats die ons niet kan bekoren, is het toilet. Daar kan je voor 1 pond wel kiezen uit een arsenaal aan parfums en flesjes eau de toilette om nog snel even dat ene geurtje op te spuiten dat je wat frisser doet voelen (of je helpt om jouw eetgezel te veroveren… of te behouden), maar de man die alles proper moet houden laat hier en daar een steekje vallen en beschikt niet over de natuurlijke vlotheid en vriendelijkheid die het zaalpersoneel kenmerkt – al horen we hem met een andere klant wel vrij enthousiast over voetbal praten.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page