top of page

Haarkapper: Antwerpen - Difference

We hebben het al eens eerder geschreven: Antwerpen is niet bepaald verlegen om haarkappers. Nergens hoef je ver te lopen om een kapperszaak te vinden en dan besef je al snel dat het belangrijk wordt om jouw eigen salon te kunnen onderscheiden van de concurrentie – iets wat niet altijd even gemakkelijk is, maar toch… Als journalist besef je al snel dat sommigen er toch met vlag en wimpel in slagen: De Cliént, natuurlijk, door al vroeg in te zetten op BV’s; Van Loenhout door een ijzersterke reputatie op te bouwen, voor een Engelse stijl te kiezen en uitstekende coloristen binnen te halen; Wakko door lekker eigenzinnig te doen; Vlatan door zijn excentrieke zelf te zijn en voor ongewone keuzes te durven gaan; of Skulpture Coiffure door allerlei verschillende diensten aan te bieden op dezelfde locatie. De ene doet mee aan competities en sleept een resem aan prijzen in de wacht, de andere houdt het soberder, maar slaagt er toch in om een naam te maken voor zichzelf. Het zijn allemaal kappers die we al eens eerder besproken hebben, maar daar houdt het zeker niet bij op. Er zijn wel meer uitzonderlijke zaken te vinden. Difference, bijvoorbeeld, dat wordt geleid door de enorm sympathieke Karin Vercammen. Karin opent haar salon speciaal voor ons en neemt ons samen met collega Gina Peersman – die er nota bene nog maar enkele maanden lang bij is – onder handen. Het wordt een van onze meest geslaagde kappersbezoeken.


Klik op de foto om het volledige artikel in PDF te downloaden, inclusief interview

Ontvangst & interieur


Eerlijk: we hadden niet op voorhand naar de openingsuren gekeken en dus zijn we een beetje verrast als we zien dat Difference eigenlijk gesloten is. Ondanks het feit dat ze er een vrije dag voor moeten opgeven, zijn Karin en Gina echter enorm opgewekt. Karin imponeert door haar vlotheid en door die ene kwaliteit waardoor een kapster zich meteen weet te onderscheiden, nog voor de eerste schaar ter handen wordt genomen: een oprechte interesse in mensen en in wat ze te vertellen hebben. We merken het onmiddellijk op: Karin doet niet alsof, ze is gewoon écht sociaal. Dat het niet bij oppervlakkige praatjes hoeft te blijven, wordt ook al snel duidelijk: hier kan je al eens een wat moeilijker onderwerp aansnijden zonder dat de conversatie zal stokken.


Karin wil er meteen mee beginnen, maar we nemen eerst nog ruim de tijd om foto’s te nemen voor we samen gaan zitten. Dat er een drankje wordt aangeboden, mag je tegenwoordig wel verwachten in kapperszaken en ook in Difference wordt de obligatoire dorstlaving niet vergeten.


Het interieur is overigens vrij ruim: een brede kamer achter de grote glazen gevel staan de kappersstoelen links, terwijl de krukjes voor de kapsters netjes tegen de tegenovergestelde muur staan, onder de plankjes waar de producten staan uitgestald. Leuk is het niveauverschil: de wastafels bevinden zich iets hoger, waardoor je iets meer privacy en vooral meer gezelligheid hebt dan in een zaak waar alles zich in dezelfde ruimte en op dezelfde hoogte bevindt. Twee witte siertafeltjes doorbreken de monotonie die er nog is en ook de grote grijze tegels zijn goed uitgekozen. Het is niet het mooiste interieur dat we al ooit hebben gezien, maar we hebben vooral al veel ongezelliger en lelijker meegemaakt.


Kapbeurt


De kapbeurt zelf, dan. We vertellen Karin dat de meeste kappers ervoor kiezen om het haar van deze journalist te bleken en dan een zilverige askleur te geven. Een logische beslissing voor wintertypes. Karin heeft echter een ander idee: een donkerdere grijze kleur aan de basis met een lichtere kleur naar buiten toe.


Er wordt snel gewerkt: het bleken gebeurt vlot en er wordt voldoende tijd genomen, zodat alles goed is ingewerkt wanneer de kleuren erop gaan. Die worden erg vlot aangebracht, wat altijd een pluspunt is, en blijken helemaal niet zo slecht te zijn voor het haar als veel andere producten.


Ook de knipbeurt zelf verraadt heel wat ervaring en leidt tot een super resultaat, met de haren wat wilder. Jammer genoeg kunnen we daarna geen foto’s meer nemen, want voor het zover is, stoot deze journalist zich stomweg aan het plafond van zijn slaapkamer, met een gapende wonde en heel wat bloed in het haar tot gevolg. De vier nietjes die de wonde daarna moeten dichthouden, worden pas een tiental dagen later verwijderd tijdens het Filmfestival van Cannes, ruim een week voor we weer naar huis keren en te laat om nog een goed beeld te vormen van hoe alles eruit zag. Geloof ons echter gerust op ons woord: bij Difference weten ze zeker waar ze mee bezig zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page