top of page

Recensie: Night's Black Agents - Dracula Unredacted & The Dracula Dossier

Night's Black Agents Dracula Unredacted & The Dracula Dossier: Director's Handbook Rollenspelsuppement Uitgever: Pelgrane Press Hardcover/488 en 386 blz./2015 Recensent: Dirk Vandereyken

Kenneth Hite is wat je zou noemen een kleine beroemdheid binnen het rollenspelcircuit. De man wéét dat zelf ook en lijkt daardoor in grote mate zelf zijn eigen projecten te mogen bepalen. Tijdens de afgelopen conventies vernoemde Kenneth elke keer als we met hem praten een specifiek werk waar hij aan bezig was en duidelijk enorm trots op was - of, beter gezegd, een dubbelwerk: Dracula Unredacted en The Dracula Dossier, die beide hand in hand aan. Nu die tour de force ook beschikbaar is, weten we waarom.


Dracula Unredacted

Het lijkt op het eerste gezicht geniaal en ergens is dat ook wel zo: een iconisch boek nemen dat al bestaat en het aanvullen met allerlei notities die opeens een ander licht werpen op het geheel.

Het is wat Kenneth Hite deed met Dracula Unredacted. Hite begon met het oorspronkelijke boek van Bram Stoker en vulde het aan met materiaal dat is gebaseerd op de notities van Stoker zelf en met het grootste deel van kortverhaal Dracula's Guest, waardoor je een veel beter idee krijgt van wat de Prins der Duisternis eigenlijk aan het doen was in Londen tijdens de gebeurtenissen uit de gotische horrorroman.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page