top of page

Restaurantrecensie - Ternat: Brasserie Helena

Soms doe je als journalist toevallig een ontdekking terwijl je door de straten van een stad aan het kuieren bent. Zonder research te doen vooraf, zonder collega’s te contacteren en zonder zoekmachines te gebruiken. Wie Ternat kent, weet dat het stadje hier en daar wel gezellige plekjes heeft, maar wanneer we voor het eerst Brasserie Helena voorbij stapten, beseften we al snel dat die eetplaats iets bijzonders is. Op de volgende pagina’s ontdek je uitgebreid waarom.


Interieur & ontvangst

Wie bovenaan enkele treden doorheen de eerste – prachtige – glazen deur van Brasserie Helena stapt, wordt al begroet door een vitrinekast met daarin onder andere een boek over Helena Rubinstein – de illustere dame waar de eettempel naar is vernoemd. Een tweede glazen leidt naar de brasserie zelf. De moderne, met stenen tegels en een robuuste bar aan de rechterkant, lijkt uit een grotere, ‘hippere’ stad te zijn getransporteerd, terwijl een wenteltrapje naar een mezzanine met een iets rustiekere uitstraling leidt, onder andere door het gebruik van rieten stoelen.

Kort nadat we ons aanmelden aan de bar, komen de übersympathieke eigenaars – Mark en Katty – ons verwelkomen in de zaal. Het is fantastisch om te merken dat beiden niet alleen gebeten zijn door de horecamicrobe, maar ook glimmen van de trots omwille van nog meer redenen. De eerste daarvan? De band tussen Katty en haar over-overgrootmoeder, Helena Rubinstein zelf.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page