top of page

Hotelrecensie: Phuket - Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach

Dat Phuket een favoriete bestemming is van heel wat Belgen die Thailand bezoeken, heeft niet alleen te maken met de band die het eiland met Europa heeft omwille van de handelsposten die de Nederlanders, Fransen en Engelsen er een vier tot vijf eeuwen geleden oprichtten. Ook de prachtige zandstranden, de gastvrije bevolking, de uitstekenhet resorts, de groene bergen, het bruisende nachtleven en de bloedmooie parken met natuurlijke watervallen vormen absolute trekpleisters. Wij beslisten voor een keer om eens niet over de volledige stad te schrijven en zochten de rust op die je vooral buiten de gelijknamige hoofdstad, waar er vaak tot in de vroege uurtjes wordt gefeest, kunt vinden. Om een idee te krijgen van wat voor opties je dan hebt, bezochten we zelf het eiland en verbleven we in twee verschillende resorts, waaronder dit Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden in pdf-formaat


Het Pullman Hotel bevindt zich op een respectabele afstand van de hoofdstad. Om er te geraken, moet je 30 kilometer door tropisch bos (of 10 kilometer als je rechtstreeks van de luchthaven komt), maar dat is zeker geen nadeel: de shuttleservice werkt goed en het is een prachtige rit. Het hele resort kijkt uit op een strand dat je kunt bereiken via een trap en dat hoogteverschil is representatief voor het hele resort: de drie zwembaden (mét ‘infinitypool’), het knappe wellnesscentrum (waar een breed gamma aan traditionele Aziatische behandelingen wordt verzoend met moderne schoonheidsbehandelingen), de ruime, goed uitgeruste fitnessruimte en de restaurants liggen niet allemaal op hetzelfde niveau. Niet handig voor mensen die slecht te been zijn, maar wij vonden dat het enkel bijdroeg tot de gezellige sfeer die dit Accorhotel uitstraalt.


Al bij aankomst geraken we onder de indruk van het vriendelijke personeel. De persverantwoordelijke vangt ons onmiddellijk op en geeft ons uitgebreid informatie over de 277 suites, kamers en poolvilla’s op het domein. Ook de mogelijke activiteiten passeren de revue, al is het duidelijk dat Pullman Phuket Arcadia vooral een paradijs is voor wie wil relaxen. Gezondheid van lichaam en geest staat hier centraal en dat wordt duidelijk geïllustreerd aan de hand van de yoga- en sportlessen die je hier kunt volgen. De klantvriendelijkheid wordt nog vetter in de verf gezegd wanneer onze poolvilla op onze vraag zonder dralen wordt omgeruild met eentje die een prachtig zeezicht biedt – geweldig!


Hoewel er geen à la carte menukaart beschikbaar is, vormt het ontbijt in restaurant Elements zeker een van de pluspunten van het resort. Vooral de selectie fruit waarmee je smoothies kunt laten maken springt in het oog. Buiten in Elements – waar een kruising tussen westerse en Thaise keuken wordt geserveerd en we onder andere erg lekkere pizza en kreeft te proeven krijgen – kan je ook eten in de Italiaanse ‘trattoria’ Vero of een drankje nuttigen in een van de drie bars. Daar worden letterlijk elke avond ook gesmaakte live optredens verzorgd.


Pullman Phuket Arcadia profileert zich als een ‘familievriendelijk’ restaurant en buiten het feit dat je vrij vaak trappen moet beklimmen, is dat zeker niet gelogen. Zakenlui kunnen terecht in het comfortabele businesscenter, terwijl kinderen van alle leeftijden gepast worden opgevangen en heel wat te doen krijgen. Ook voor huwelijken zijn er speciale pakketten en voorzieningen beschikbaar. Een aanrader!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page