top of page

Bordspelbespreking: Behind the Throne

In Behind the Throne proberen vier verschillende geheime organisaties de troon in handen te krijgen. Om daarin te slagen, moeten ze zoveel mogelijk aristocraten controleren en dat kan zowel door intrige als door bedreigingen of afpersing gebeuren...


Klik op de afbeelding om de volledige recensie te downloaden in pdf-formaat


Behind the Throne is een vrij simpel kaartspel dat gewoonlijk een half uurtje duurt. Er is een sterk willekeurig element aanwezig, wat al duidelijk wordt vanaf het moment dat je jouw kaarten mag kiezen. Dat gebeurt via een ‘push your luck’-systeem, waarbij je mag blijven trekken zolang de volgende kaart een lagere waarde heeft. Daarna is het kwestie om zoveel mogelijk dezelfde kaarten te verzamelen. Wie meer kaarten heeft van een bepaald type dan zijn of haar tegenstander, kan de speciale eigenschap daarvan gebruiken, maar ook de waarde is belangrijk, want die bepaalt later wie de winnaar wordt.


Het spel van Nevskiy en Sidorenko is gemakkelijk aan te leren en kent – omwille van het feit dat je kunt controleren wanneer je beschikbare eigenschappen gebruikt – een steviger strategisch element dan gelijkaardige games, zoals Captain Carcass. De tekeningen zijn uitstekend en weten de sfeer probleemloos weer te geven, waardoor Behind the Throne een aanrader is voor gamers die even een tussendoortje willen en het niet erg vinden dat er een belangrijk willekeurig element aanwezig is in hun spel.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page