top of page

Bordspelbespreking: Around the World in 80 Days

Boardgame

Uitgever: IELLO

2-6 spelers / 2016

Ontwerper: David Parlett


Download de volledige recensie door op de foto te klikkenAround the World in 80 Days is een heruitgave van het spel dat in 1979 als allereerste titel de Spiel des Jahres-prijs won. Hét spel van het jaar 1979, dus. Het verhaal begint op 2 oktober, 1872, nadat Phileas Fogg beweerd heeft dat het mogelijk is om in 80 dagen de wereld rond te reizen. Net wanneer Fogg vertrekt, verdwijnt er echter 50.000 pond uit de Bank of England, waardoor de reizigers er goed aan doen om zonder een draaiende geruchtenmolen en met 10 pond of minder op zak terug te keren naar Londen.


Jouw pion beweeg je naar voren door ponden uit te geven, maar achteruit bewegen kan geld opleveren. Bovendien zijn er Passepartoutvakjes die je toelaten om een kaart te trekken. Het eindresultaat is een soort racespel dat net zoveel steunt op geluk als op strategie.


Hoewel de nieuwe artwork er prachtig uitziet, voelt het spelverloop zelf helaas behoorlijk gedateerd aan. Er is te weinig ruimte voor echte tactiek en bovendien heb je nooit het gevoel dat je daadwerkelijk de wereld rond aan het reizen bent. De ontwerper heeft er immers voor gekozen om volledig te focussen op het feit dat je weinig geld moet overhouden voor je aankomt en laat daarbij gouden mogelijkheden om te spelen met locaties en evenementen liggen. Een gemiste kans.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page