top of page

Preview: Hotelbespreking - Playa del Carmen - Acanto HotelWe hadden het al eens aangekondigd, maar het is nu zover: tijdens de komende maand publiceren we verschillende artikels over Mexico. We hebben daarvoor een van onze journalisten eerst en vooral naar Playa del Carmen gestuurd, waar hij de eerste week wordt bijgestaan door een nieuwe kracht, die uit Mexico zelf afkomstig is. We zullen het in onze artikels hebben over hotels, restaurants, tours, entertainment en duikmogelijkheden. Het gebied rond Playa del Carmen en Cancún biedt immers heel wat mogelijkheden voor diepzeeduikers en watersporters. We beginnen de reeks met het gezellige boetiekhotel Acanto, dat zich op slechts enkele stappen van het strand bevindt.


Klik op d foto om het volledige artikel in pdf-formaat te downloadenDe reis van Cancún naar Playa del Carmen zelf is alvast niet bepaald lastig te noemen: met de auto ben je er op iets meer dan een uurtje. Dat kan met de taxi, maar ook met, bijvoorbeeld, Riviera Quest Tours & VIP Transportation, dat voor een enkele trip 90 dollar vraagt als je jezelf in de nodige luxe wilt laten vervoeren, of 70 dollar als het ook met een bestelwagen mag.


Over een kleine week publiceren we veel meer over het hotel, eerst stuurden we al enkele vragen door naar de sympathieke Anja Lermer, die al snel met de antwoorden op de proppen kwam.
Interview


Je lijkt je te focussen op grotere kamers en families. Vormen families het belangrijkste deel van jullie klantenbestand? Hebben jullie voornamelijk toeristen of plaatselijke mensen tussen jullie bezoekers.


Er komen hier vooral toeristen en families over de vloer en erg weinig plaatselijke mensen.


Mexico is het laatste jaar vaak in het nieuws geweest. Heeft dat geholpen met het aantrekken van toerisme, of net omgekeerd?


We hebben een erg hoge score en daardoor zijn er weinig problemen geweest voor ons en onze bezetting. Playa del Carmen is bovendien erg veilig.


Jullie bieden ook appartementen aan. Worden die allemaal op lange termijn verhuurd?


Alle eenheden zijn in de stijl van appartementen en ja, sommige klanten verblijven hier een tot vier maanden, zonder onderbreking.


Er zijn veel plaatsen om te verblijven in jullie stad. Wat maakt een Acanto Hotel volgens jou uniek?


De appartementseenheden, de 5-sterren hoteldiensten en de andere diensten en mogelijkheden die we aanbieden.


Zou je ons kunnen vertellen hoe jullie je personeel kiezen? Wat is het belangrijkste wat ze moeten leren?


Klantendienst!


Worden de extra activiteiten (zoals paardrijden, ‘outdoor’-avonturen, enzovoort) georganiseerd door het hotel zelf of gebruiken jullie iemand van buitenaf?


We bieden over het hele gebied tours aan, die informatie vind je ook op onze website.


Volgende week alvast een langer artikel! Meer over Acanto Hotel vind je hieronder!

Acanto Hotel

16 Norte Bis Mz 27 Lote 18

Centro, 77710 Playa del Carmen

Q.R., Mexico

Tel: +52 984 873 1252

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page