top of page

Rollenspelbespreking: Faith - A Garden in Hell - Starter Set

Rollenspel

Uitgever: Burning Games

Doos / Campaign Book (74 blz.), Rulebook (38 blz.), 4 Character Folios, 54 Gear and NPC Cards, 1 Player Deck, 4 grote Boss Cards, 1 Campaign Outline / 2016

Auteurs: Carlos Gómez Quintana, Helio de Grado Fernandez, J.C. Álvarez, Jon Egia, Mauricio Gómez Alonso


We schrijven 23 jaar na de Battle of Parsaius, waarbij de voorheen rivaliserende Iz’Kal en de Corvo hun krachten bundelden om de genetisch gemanipuleerde Ravager, een ras dat doorheen het universum reist en hele werelden consumeert om het erfelijk materiaal daar aan hun Koningen te voeden, te stoppen. De Coalition was op dat moment al twee decennia oud en had ondertussen een soort intergalactische regering gevormd die sindsdien is uitgegroeid tot een militaire macht die het gekende universum beschermt tegen de Ravager-zwermen.


Klik op de afbeelding om de volledige recensie te downloaden in pdf-formaat


Achtergrond


Onder leiding van de Corvo generaal Yisin Yue – het jongste lid van de Military Council – had de Coalition een dapper plan bedacht: terugslaan door de Ravager toe te laten diep genoeg door te dringen in het eigen territorium, in de hoop om de Queen zo uit het interruimtelijke labyrint te lokken.


Aanvankelijk leek het plan succes te oogsten: enkele dagen geleden wisten duizenden schepen van de Coalition het moederschip van de Ravager zo hard te raken dat het zich moes terugtrekken. Het was een manoeuvre dat generaal Yisin Yue had verwacht. Zijn plan was dan ook niet om de Queen te doden, maar wel om haar schip doorheen het Labyrinth te volgen met drie sluipschepen om zo meer te weten te komen over de vijand. Waar hij niet op had gerekend, was dat Tzix, de Herald die de Queen Nors achterhoede moest vormen, al lang van plan was om haar te vermoorden en haar plaats in te nemen. Nu haar vlaggenschip beschadigd was, zag Tzix haar kans schoon en liet ze haar eigen schip zo positioneren dat de raketten van de Coalition het moederschip raakten, net toen dat het Labyrinth indook. Het gevolg was dat twee van de achtervolgende schepen door de explosie kreupel werden geslagen. Enkel de Ikvo, dat onder bevel stond van Yisin Sun, de zus van generaal Yue, wist Queen Nor op de spreekwoordelijke hielen te blijven.


Eenmaal uit het Labyrinth, wisten de navigatiesystemen van de Ikvo het zonnestelsel al snel te identificeren als NT-44, maar ondanks het feit dat de bemanning van commandant Sun het traject van de Queen naar de tweede planeet van het stelsel wist te traceren, weigerde de bevelhebber om raketten te gebruiken die de volledige oppervlakte zouden kunnen vernietigen. Haar opdracht was immers duidelijk: Nor gevangen nemen. Helaas zou dat niet kunnen gebeuren met de steun van haar broer, die zich ondertussen met de armada had teruggetrokken nadat de vloot van Tzix te sterk was gebleken.


Sun stuurde drie bastionschepen naar de planeet, maar kon daarbij onmogelijk weten dat Nor de crash had overleefd en voldoende tijd had gehad om wortel te nemen op de planeet, waar ze meteen duizenden eieren had gelegd die op razendsnel tempo versterkingen had voortgebracht. Het resultaat kon zich raden: de drie bastionschepen die Sun had uitgestuurd, werden de lucht uit geknald.


Deze Faith: A Garden in Hell Starter Set begint kort na de noodlandingen van de drie bastionschepen. De spelers kruipen daarbij allemaal in de rol van leden van team Inferi, die kort na het neerkomen wakker worden op de planeetoppervlakte. Ondertussen wacht commandant Sun in de ruimte. Haar opties zijn beperkt en ze heeft dan ook beslist om voorlopig niets te doen tot ze een statusrapport ontvangt van een van de teams…

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page