top of page

Rollenspelaccessoirebespreking: Dwarven Forge - Alley Add-On Pack

Rollenspel– en wargameaccessoire

Uitgever: Dwarven Forge

Set van tien 10 x 10 cm tegels

Maker: Stephane Pokorny


De Alleys Add-On Pack van Dwarven Forge is als driedimensionaal terrein voor rollenspelen en wargames bedoeld om samen met een Street Set gebruikt te worden, zoals met de Street Starter Set, die we hiervoor hebben besproken. Het kan dergelijke straatsets met een beperkt aantal tegels toch significant uitbreiden, maar spelleiders die een gevecht in een steegje hebben gepland, hebben mogelijk al genoeg aan deze set, gecombineerd met enkele gebouwen en/of muren.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat

Alleys Add-On Pack


Terwijl de geverfde Street Starter Set op het moment dat we dit schrijven 92 dollar kost, tel je voor dit extra pakketje 70 dollar neer. Dat is een logische prijs, want dit pakketje bestaat uit 10 tegels die elk even groot zijn als die van de andere sets. In tegenstelling tot de straatsets, waarbij je twee tegels tegenover elkaar moet plaatsen om een straat te bekomen die van trottoir naar trottoir loopt, staat er op elke tegel een volledig stuk steeg afgebeeld, met aan elke kant een erg nauw trottoir.


Er zijn drie soorten tegels inbegrepen in deze Street Starter Set:


Straight Alley (4 stuks): Een recht steegje van grijze kasseistenen, met aan elke kant twee rijen bakstenen, gevolgd door hogere, grotere stenen en aan de zijkanten een nauw stukje trottoir van rode bakstenen. De stenen – en dus ook de grootte van de stenen en hun kleurenschema – zijn exact dezelfde als die van de Street Starter Set, waardoor ze perfect naast een gewone, bredere straat kunnen gelegd worden.


Alley to Street Intersection (4): Wellicht de belangrijkste tegels uit de set. Zelfs als je geen volledige steegjes bouwt, kan je deze stukken immers gebruiken om gewone straten langer te maken, door hier en daar een doorgang naar een steegje toe te voegen. Het opzet is immers gelijkaardig aan die van de Street Starter Set, met een halve straatbreedte die iets meer dan de helft van elke tegel in beslag neemt en dan een nauwere doorgang met twee halve bochten aan de zijkanten. Het is een erg slimme manier om de straatset significant mee uit te breiden, terwijl je er natuurlijk ook een pleintje mee kunt vormen.


Alley Curve (2): Een bocht die van een zijde naar de daarnaast liggende zijde loopt, terwijl de andere twee zijkanten (en dus een hoek) uit trottoir bestaan.


Steegjes zijn natuurlijk zelden lang en als je alle stukken gebruikt, kan je een steegje bouwen dat begint met een bocht, vervolgens overgaat in rechte stukken en twee pleintjes (of kruisingen) en eindigt met een tweede bocht. Dat is goed voor 100 centimeter tegels, wat voor een steegje van 80 meter staat. Niet slecht.


Conclusie


Hoewel de Alley Add-On Pack bedoelt is als extra bovenop een of meerdere Street Sets, is dit steegpakketje in specifieke gevallen ook op zich bruikbaar. Het is echter in combinatie met andere sets dat dit pakketje echt tot zijn recht komt en uiteindelijk heb je maar een vijftal sets nodig om een volledige stadskern mee uit te bouwen. Of dat de investering en 100 euro transportkosten vanuit de Verenigde Staten waard is? Wij vinden absoluut van wel!

Meer info: www.dwarvenforge.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page