top of page

Voorbeschouwing: Restaurant La Belle

Eerlijk: een uitstapje naar Center Parcs kan erg leuk zijn, maar wie hoopt om ook gastronomisch te kunnen eten, neemt beter de auto. Het is op die manier dat deze journalist tijdens zijn verjaardagsfeestje het eerst hoort van restaurant La Belle. Als je advies vraagt aan enkele inwoners uit de buurt en die naam zo vaak van de tongen rolt, wéét je immers dat de chef indruk weet te maken. Helaas: in februari willen we La Belle net bezoeken op dinsdag – samen met woensdag de sluitingsdag – en dus plaatsen we het restaurant bovenop onze lijst ‘nog te bespreken’ eettempels. Inmiddels is het zover: op dinsdag 24 april publiceren we een volledig artikel rond het Geelse restaurant.

Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat


Geel kennen we vooral als stopplaats voor Graspop, maar de regio is ook bezaaid met prachtige boerderijen en andere knappe bouwsels. La Belle – waarvan de naam niet alleen verwijst naar het decor en het eten, maar ook naar deelgemeente Bel – is gelegerd in een voormalige hoeve, terwijl ook het moderne interieur geregeld wordt vernoemd in de restaurantgidsen. Daarin scoort chef Peter Vangenechten overigens uitstekend, met onder andere een ster in de Michelingids en een 14 op 20 in de Gault&Millau.Peter heeft eerder gewerkt in zaken als het Hilton in Antwerpen en de Koopvardij in Stabroek. Hij maakte indruk als souschef van Nuance en wist zijn reputatie moeiteloos niet alleen te bestendigen, maar nog te versterken met zijn eigen restaurant. Een paar dagen voor we dit schrijven, op 19 april, introduceerde Peter zijn nieuwe menu. Meer dan reden genoeg, dus, om La Belle eens te gaan bezoeken! Dinsdag weet ook jij er alles over.


Meer info: www.la-belle.be


Dirk Vandereyken

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page