top of page

Voorbeschouwing: Cannes - Thai Night 2018

Nadat Thailand tijdens Thai Night vorig jaar zwaar inzette op het profileren van negen verschillende productiemaatschappijen, kiest het Aziatische filmland anno 2018 voor een andere insteek. De vele initiatieven blijken alvast vrucht af te werpen, want in een persbericht naar aanloop van de feestnacht in Cannes laat het Thaise filmfonds weten dat er een toename van 68% is in het aantal buitenlandse films dat het afgelopen jaar in eigen land is opgenomen. Dat de regering vooral op zoek is naar international samenwerkingsverbanden, hoeft dus niet te verwonderen.


Klik op de foto om het volledige artikel te downloaden in pdf-formaat


Deze nacht gaat Thai Night door in het chique Carlton Hotel. Ook dit jaar is het initiatief in handen van het Department of International Trade Promotion, dat onder de Ministry of Commerce (het ministerie van handel) valt. Net als bij de vorige edities het geval was, staat prinses Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi aan het hoofd van het gebeuren.


Met 84 buitenlandse speelfilms sinds de nieuwe initiatieven in 2017 werden gelanceerd, heeft Thailand schijnbaar een van de hoofdvogels afgeschoten, maar dat betekent natuurlijk allemaal weinig als die producties het achteraf slecht doen. Volgens het persbericht zijn de plaatselijke producties echter een succes – iets wat lijkt onderstreept te worden door de voortdurende aanwezigheid op het Filmfestival van Cannes.
Dit jaar wordt er vooral trots gepraat over de omnibusfilm Ten Years Thailand, die in de officiële selectie zit, maar niet meedingt naar de prijzen. Vijf verschillende plaatselijke filmmakers hebben er aan meegewerkt: Aditya Assarat, Chookiat Sakveerakul, Wisit Sasanatieng, Chulayarnnon Siriphol en Palme d’Or-winnaar Apichatpong Weerasethakul. Knap, maar het DITP heeft ook een nog lovenswaardigere functie: het promoten van duurzaamheid, de bescherming van de natuur en de preservatie van de cultuur. Wij houden jullie op de hoogte!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page