top of page

Verfbespreking:

De meeste grote wargameuitgeverijen bieden verschillende facties aan om mee te spelen. Dat heeft allerlei gevolgen, zowel voor de spelers als voor de zakelijke doeleinden van de makers: buiten meer keuzemogelijkheden, het spannende van met een specifiek leger te beginnen spelen en het invullen van het achtergrondmateriaal, hebben facties altijd een eigen look & feel en gewoonlijk typische kleurenschema’s. Dat zorgt ervoor dat de uitgeverij meer boeken en meer figuurtjes kan verkopen. Setjes verf waarin specifiek de kleuren zitten die het meeste voorkomen in een bepaalde factie, zijn niet alleen handig voor de fans die zich geen volledig arsenaal aan verf kunnen veroorloven, maar ook een extra tactiek van de uitgeverij om wat meer geld in het laatje te brengen. Zo doet ook Privateer Press dat.


Klik op de afbeelding om het hele artikel te downloaden in pdf-formaat


Het Army Book van de Grymkin hebben we al eerder besproken, net als een aantal figuurtjes, maar natuurlijk ehbben deze wezens ook hun eigen typische kleuren. Dat het hier gaat om nachtmerrieachtige creaturen, wordt dan ook mooi weerspiegeld in de voorhanden potjes: Gravedigger Denim, Sickly Skin, Deathless Metal, Bogrin Brow, Bog Moss en Meaty Ochre. Het klinkt allemaal een beetje macaber en dat is het ook, al kan je dezelfde kleuren natuurlijk wel gebruiken voor minder afschrikwekkende figuurtjes.


De Grymkin zijn de kwaadaardige zielen die zijn achtergelaten in de wildernis van Urcaen (een soort hiernamaals) en door de Defiers (vijf mensen die de god Menoth hebben ontkend en tijdens hun verbanning zelf goddelijke krachten hebben gekregen) en zijn omgevormd tot monsters.


Grymkin zijn geen moeilijke figuurtjes om te verven, vooral omdat er niet veel verschillende modelletjes van zijn en er veel (rottend) vlees te zien is. Daardoor kom je met deze set eigenlijk toe, tenzij je er een echt groot leger mee opbouwt.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page