top of page

Rollenspelsupplementbespreking - Mutants & Masterminds: Basic Hero Handbook

Mutants & Masterminds is doorheen de jaren een van de meest stabiele superheldenrollenspelen gebleken. Terwijl er aanvankelijk nog leentjebuur werd gespeeld bij het D20 System, kon M&M zich in een nieuwe incarnatie bewijzen met een eigen systeem, dat in zekere zin toch gestileerd was op wat vooraf ging. Toch hebben (vooral) beginnende spelers het soms moeilijk om de details van het Deluxe Hero’s Handbook voor de derde editie te begrijpen. Voor hen probeert het Basic Hero’s Handbook soelaas te bieden.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden in pdf-formaat


Toegegeven: meestal hebben we het niet zo begrepen op gesimplificeerde versies van bestaande regelsystemen. Ze nemen veel te vaak boeiende details weg die een ‘roleplaying game’ leuker maken om te spelen. Het Basic Hero’s Handbook heeft echter het voordeel dat het de bestaande, uitgebreidere regels ook beter doet begrijpen.


Er wordt afgetrapt met een uitleg rond wat rollenspelen nu precies is. Dat wordt deze keer gedaan aan de hand van een aantal pagina’s uit een comic en de vergelijking met improvtheater en met fanfictie. Vooral die eerste metafoor houdt steek, maar ook de tweede is niet slecht gevonden, al is ze iets verder gezocht. In een nog niet eens zo lang voorbijgevlogen verleden werd vaak verwijzen naar cowboy of politieagent spelen, maar die tijd is gelukkig gedaan en de manier waarop alles wordt weergegeven, verdient een dikke pluim.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page