top of page

Rollenspelbespreking: The Expanse

Soms maak je de cirkel rond. Het moet in ieder geval het gevoel zijn dat Daniel Abraham en Ty Franck, de twee auteurs die samen onder het pseudoniem ‘James S.A. Corey’ de boekenreeks The Expanse schreven, hadden toen voor het eerst werd aangekondigd dat hun geesteskind door Green Ronin vertaald zou worden naar een rollenspel. De sf-avonturen die Corey had(den) neergeschreven, zijn immers ontsproten aan een idee dat Ty Franck ooit had voor een ‘massively multiplayer online roleplaying game’ en later voor… een ‘tabletop RPG’.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaatInmiddels heeft tv-netwerk Syfy de productie van de tv-reeks stopgezet, maar vanaf december is het nieuwe seizoen van The Expanse te zien op Amazon Prime. Voor Abraham en Franck is de cirkel in ieder geval rond.


The Expanse valt grotendeels binnen de categorie ‘hard sciencefiction’, maar bestrijkt heel wat onderwerpen en invalshoeken, inclusief politieke intrige, samenzweringen, actie en mysterie.


In de toekomst heeft de mensheid een groot deel van het zonnestelsel gekoloniseerd, maar bestaat er nog geen mogelijkheid om interstellair te kunnen reizen. Het verhaal begint in een periode dat er veel spanningen zijn tussen de mensen die in en rond de asteroïdengordel leven, de Verenigde Naties, Mars een de buitenste planeten. Aanvankelijk begint de actie dan ook op een aantal locaties die echt bestaan in ons zonnestelsel.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page