top of page

BeauSense Magazine: Reistips - Los Angeles - februari 2019

Los Angeles is groot en uitgestrekt, maar dat komt natuurlijk ook omdat de kuip, die maar liefst 1.210 vierkante kilometer beslaat en 18,7 miljoen inwoners kent, een amalgaam is van verschillende deelgemeentes. Tijdens de periode van de Academy Awards zijn onder andere West Hollywood, waar de beroemde Hollywood Walk of Fame ligt en de Oscaruitreiking plaatsvindt, en Bevery Hills, waar tijdens de week voor de ceremonie de Oscar Week doorgaat, erg interessant om te bezoeken. Hier enkele tips!Druk op de foto om het hele artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat, mét veel meer foto's!


Nieuwe attracties in West Hollywood

Hollywood Boulevard kent heel wat attracties waarvan we niet meer kunnen herinneren wanneer ze er nog niet stonden. Zo zijn zowel Madame Tussaud’s als Ripley’s Believe It or Not en het Guinness World Records Museum vlakbij het iconische Chinese Theater te vinden. Tijdens het afgelopen jaar hebben echter ook een groot aantal gloednieuwe attracties de deuren geopend. Het begon al in 2016 met het Escape Hotel Hollywood (de grootste locatie voor live escaperooms ter wereld) en de trend lijkt zich door te zetten. Hier een greep uit het – fabuleuze – aanbod.
Museum of Illusions: Wie van Instagram houdt en/of graag eens een originele foto van zichzelf post, heeft een vette kluif aan het Museum of Illusions, dat het logischerwijs minder populaire Museum of Broken Relationships heeft vervangen. Ook deze – nog vrij nieuwe – locatie van het museummerk speelt handig in op moderne trends en voorkeuren. Hoewel het museum met zijn twee verdiepingen aan de kleine kant is, zijn er heel wat handgeschilderde kunstwerken te vinden, waarvan de beste er echt goed in slagen om een optische illusie te creëren voor wie op een van de daartoe voorziene kruisjes wil poseren. De illusies zijn erg gevarieerd: schipbreuk lijden op de Titanic, een reuzengrote speelgoeddoos waarin mensen aan de ene kant veel groter en mensen en aan de andere kant veel kleiner lijken, een schilderij die het doet lijken alsof je aan de buitenkant van een gebouw staat, een dinosaurusgeraamte waar je voor en in kunt staan, een Shelobwaardig spinnenweb (inclusief gigantische spin), enzovoort. Fotograferen wordt natuurlijk aangemoedigd en voor 7 dollar bovenop de inkomprijs (20 of 25 dollar) krijg je een statief mee. Het leukste is natuurlijk om voor de vip-ervaring te gaan. Dan betaal je ongeveer dubbel zoveel, maar krijg je een eigen fotograaf mee. Gemiddeld een paar uur later heb je de foto’s al in jouw inbox. Niet iedereen zal het geld eraan willen uitgeven – vooral omdat je op een uurtje het hele museum kunt meemaken – maar het Museum of Illusions is best wel een aanrader om samen met vrienden of familieleden mee te maken, vooral als je enthousiaste kids hebt.

Museum of Selfies: Zeggen dat iets op een ‘steenworp afstand’ ligt, is een behoorlijk gekende uitdrukking… alleen ligt het Museum of Selfies op veel minder dan een steenworp afstand van het Museum of Illusions. ‘Spuwafstand’ klinkt misschien iets ordinairder, maar is zeker accurater. Het opzet is overigens vrij gelijkaardig en de attractie begon net als het Museum of Illusions als een pop-up, maar ondertussen is het al zeker dat het minstens enkele jaren kamp zal opslaan op Hollywood Boulevard. Het duo dat oorspronkelijk met het idee op de proppen kwam, Tommy Honton en Tair Mamedov, heeft zijn sporen verdiend als escaperoomontwerpers en die creativiteit is zeker terug te vinden in de verschillende ruimtes, die speciaal ingericht zijn om leuke, originele selfies te kunnen maken op achtergronden die voornamelijk steunen op optisch bedrog. Zo is er een bad met ‘goudstukken’ waar je in kunt plaatsnemen (jammer van het stukje kauwgom dat een of andere onverlaat daar had achtergelaten, maar verder is het museum kraaknet), een ‘dak’ van een wolkenkrabber mét uitzicht op de straten errond, een ruimte met zwart-witte strepen die zo uit een schilderij van Escher had kunnen komen en een ‘Iron Throne’ die volledig is opgebouwd uit selfiesticks. Dat er aan de balie ook selfiesticks beschikbaar zijn en dat het vriendelijk personeel je bovendien helpt om jouw smartphone aan te sluiten is een extra pluspunt. Hoe vriendelijk het personeel precies is? Wij moeten vooraan een tijdje wachten op onze collega’s, die iets te laat zijn, en bieden dan maar aan om mee flyers uit te delen op straat. Zelden zoveel plezier gemaakt met ‘hard sales’. Ook leuk: het personeel wordt zelf betrokken bij de evolutie van het museum. Meningen uiten en suggesties geven wordt aangemoedigd, want natuurlijk voor een nog betere sfeer zorgt, alleen is het een klein beetje jammer dat je ook dit museum na een uurtje binnen al ‘ervaren’ hebt.

Virtual Room: Ook te vinden op Hollywood Boulevard: Virtual Room, al zou de attractie beter ‘Virtual Rooms’ heten. Er zijn immers 8 ruimtes, plus een leuke wachtruimte annex bar, beschikbaar. Het Franse team achter Virtual Room biedt in elk van de door zwarte panelen gescheiden ‘kamers’ eenzelfde verhaal: elk team van 2 tot en met 4 mensen moet vanuit het jaar 2217 een scheur in de tijd induiken om uit te zoeken wat er met het vermiste Alpha Team is gebeurd en zo de mensheid te kunnen redden. De game begint met een korte introductie waarbij opvalt dat de graphics stukken beter zijn dan wat je kon verwachten van vorige generaties VR-beelden, waardoor je al snel meer wordt ondergedompeld in de futuristische sfeer die de game uitademt. Nu, ja, ‘futuristisch’: dit is een tijdreisgame en dus doorloop je verschillende periodes uit deLet wel: sommige mensen zullen wellicht iets langer nodig hebben om de besturing te begrijpen, dus probeer je hen best daar zo snel mogelijk wegwijs in te maken voor er te veel minuten van de aan jou toebedeelde drie kwartier weg zijn getikt. De puzzels zelf zijn grotendeels gelijkaardig aan die van een escaperoom, maar natuurlijk kan je in een virtuele wereld veel verder gaan en kan er al eens met iets gegooid of geschoten worden. Dat de plaatsen waar je jezelf bevindt, moeilijk te recreëren zouden zijn in een ‘normale’ escaperoom, toont bovendien dat er goed is nagedacht over het concept. Super!

Eten in Los Angeles

Laten we duidelijk zijn: je kunt tal van toprestaurants vinden in Los Angeles. Er is voor ieder wat wils, van gezellige ambachtelijke gastropubs tot sterrenzaken die tot ver buiten Californië bekend zijn. In het verleden hebben we al uitvoerig bericht over dat soort zaken, dus houden we het nu voor een keer eens bij een ietwat nederiger dubbelrestaurant…

Il Tramezzino: Il Tramezzino is een vrij klassiek Italiaans restaurant met twee vestigingen: eentje op North Canon Drive in Beverly Hills en eentje op Ventura Boulevard in het noordelijker gelegen Sherman Oaks. Wij bezoeken beide restaurants en zijn aangenaam verrast wanneer we eindelijk doorhebben dat we onze studenten tijdens een vorige acteerworkshop al eens hebben meegenomen naar deze vestiging, na een acteerles bij Bobbie Chance, die onder andere ook Scarlett Johansson en Drew Barrymore heeft opgeleid. De zaal waar ze lesgeeft, bevindt zich namelijk op wandelafstand. In beide restaurants worden we begroet door de sympathieke Lawrence, een stijlvolle Italiaan die vergroeid is met Il Tramezzino en dan ook erg gepassioneerd weet te vertellen over de gerechten die er worden geserveerd. Buiten de salades zijn dat de verse paninibroodjes waar beide zaken voor bekend staan. Er zijn heel wat verschillende variëteiten die allemaal vers worden klaargemaakt en het mag gezegd worden: dit is veel beter dan de standaard panini’s die we in Belgenland gewend zijn. Lawrence is zelf verantwoordelijk voor verschillende sauzen, die hij ons niet zonder enige trots serveert. De pasta’s zijn een beetje als het interieur: een beetje sober, maar wel typisch Italiaans. Tip: Il Tramezzino op Canon Drive bevindt zich recht tegenover de veel duurdere, enorm grote wijnzaak en wijnbrasserie Wally’s. Wie een bezoekje wil combineren met een wijnproeverij aan de overkant of na het eten nog een fles wijn wil kopen, weet dus waar naartoe.


Meer info op Facebook

Tours in Los Angeles

Natuurlijk zijn er zoals altijd heel wat tours te ontdekken in Los Angeles. Deze keer probeerden we er drie uit die allemaal hun eigen charme hadden.Hollywood Sites and Bites Private Tour: We komen deze tour op het spoor dankzij Tours by Locals, maar de sympathieke gids Trish is op allerlei manieren te vinden via het internet. Haar vier uur durende foodtour begint in het Chinese Theater en wanneer dat dan net wordt klaargemaakt voor de Oscars, is de ervaring natuurlijk des te leuker. Zelf hebben we al tientallen keren rondgelopen in het knappe winkelcentrum op de kruising van Hollywood Boulevard en Highland waarnaast het Kodak Theater zich bevindt, maar tijdens de tour van Trish ontdekken we dat er heel wat dingen zijn die we niet wisten, zoals de citaten die op verschillende plaatsen in de vloeren zijn vereeuwigd, het verhaal achter de olifantstandbeelden die aan weerszijden van de Egyptische poort (zouden moeten) staan en nog veel meer. Trish reveleert zich reeds tijdens de eerste minuten als een vat vol kennis en weetjes, maar tegen de tijd dat we allemaal samen in haar Toyota Sienna stappen, hebben we zoveel honger dat we enorm uitkijken naar onze eerste gastronomische halte, alle boeiende informatie over de wijken en de gebouwen die we voorbijrijden ten spijt. Elke plaats is duidelijk zorgvuldig uitgekozen, want niet alleen is het eten heel lekker, de zaken die we bezoeken worden uitgebaat door gezinnetjes of door bekende chefs. We willen niet te veel verklappen, maar we mogen onder andere proeven van de beste (groene) enchilada’s die we ooit gegeten hebben en worden naar een ambachtelijk Italiaans restaurant gebracht dat wordt geleid door mensen die al naam en faam hebben verworven met een bakkerij. Het pizzadeeg is dan ook ge-wel-dig, net als de originele pizzarecepten.


Probeer zeker eens de witte pizza, want die is fantastisch, om maar niet over de kraakverse ingrediënten te spreken. We eten onder andere ook broodjes in een brasserie die doubleert als delicatessenwinkel, passeren langs een ambachtelijke chocolaterie waarin je door het raam naar de kleine fabriek kunt kijken (en waar geweldige pralines worden gemaakt van Belgische chocolade) en eindigen in een erg gezellig ijssalon waar je kunt kiezen tussen tientallen smaken, waaronder de specialiteit: rozenwaterijs met verschillende smaakjes. Een absolute aanrader!


Meer info: https://www.toursbylocals.com/Hollywood-SitesandBites-PrivateTourSecret Food Tours: Venice Beach Food Tour: Shame! Shame! Shame! We hebben al geregeld Venice Beach bezocht, maar bleven gewoonlijk ‘plakken’ in de buurt van de Venice Fishing Pier en West Washington Boulevard. Je moet echter langs het Grand Canal stappen om te begrijpen waarom Venice Beach eigenlijk naar Venetië is vernoemd. Het wordt een erg gezellige wandeling waarbij we onder andere leren dat de meeste mensen hier het liefst met rust worden gelaten. Ook onze tocht langs het strand zelf is enorm leerrijk.


Zo komen we meer te weten over Muscle Beach, waar Arnold Schwarzenegger ooit nog in de buitenlucht trainde, en over de plaats waar het skaten is geboren. Aangezien het de bedoeling van de organisatoren is om de inhoud van hun ‘Secret Food Tours’ wel degelijk ‘geheim’ te houden, kunnen we niet al te veel schrijven over de restaurants die we aandoen, behalve over een specifieke, speciale eetplaats. Nadat Chris ons al omstandig heeft verteld over hoe erg hij het vindt dat zoveel restaurants in Venice de deuren moeten sluiten omwille van de zware concurrentie en moeilijke financiële situatie in Venice, brengt hij ons naar Bank of Venice, een gezellige gastropub waar we een erg lekkere toast met champignons voorgeschoteld krijgen, samen met een bijpassende pinot noir.


Net voor we vertrekken, neemt een van de werknemers Chris even apart, waarna onze gids verbouwereerd naar buiten komt en geëmotioneerd vertelt dat hem net is gezegd dat dit zijn laatste bezoek zal zijn. Bank of Venice sluit die week namelijk permanent de deuren. Dat houdt Chris echter gelukkig niet tegen om ons de beste worst die we ooit hebben gegeten te laten proeven, de hot dog van The Hairy Pig in Stockholm buiten beschouwing gelaten. Ook – onder andere – de frisse pokébowl en de minder gezonde, maar belachelijk lekkere gefrituurde minidonuts die we te proeven krijgen, zorgen ervoor dat deze tournee meer dan zijn geld waard is.

South Bay Craft Beer Excursion: Op de dag dat we samen met gids Sheila op de South Bay Craft Beer Excursion vertrekken, is het geluk niet aan onze zijde: het verkeer zit tegen en door de vele files komen we pas behoorlijk laat in Torrance aan.


Gelukkig is Sheila een erg onderhoudende gids, die heel open vertelt over hoe ze het beroep is ingestapt en ervoor zorgt dat we ons geen seconde vervelen. Ze is zelf antropologe, maar durft ook het podium op te kruipen als stand-up komiek. Hoewel ze al een tijdje gids is, komt het idee voor een biertour van haar zoon en het is zelfs de eerste keer dat ze deze specifieke tour organiseert. Dat is meteen ook duidelijk, want Sheila kan nog niet veel vertellen over de specifieke biertjes, maar compenseert dat met andere weetjes.


Ook het wachten wordt beloond, want de eerste brouwerij – Monkish Brewing – blijkt al meteen een schot in de roos, met schitterende biertjes als Feminist (een ‘Belgische stijl’ triple met een alcoholgehalte van 9,4% waarvan de rode kleur afhangt van hoeveel hibiscus er werd toegevoegd) en Incognito Ghetto Eagle (ook al een ‘Belgisch’ biertje: een grisette), die een tijdlang in eiken vaten mocht rijpen.


Monkish is meteen de beste brouwerij van de twee die we wegens onze eigen tijdlimiet kunnen bezoeken (normaliter doet de tour 3 verschillende brouwerijen aan), want hoe goed de geroosterde donkere biertjes en koffiebieren die we achteraf proeven ook zijn, er zit minder diepgang en variatie in.


Andere aanraders
The Improv Space: Los Angeles kent een aantal uitstekende improvzalen die bijna garant staan voor goede optredens. Ook stand-up comedy gedijt hier optimaal, getuige iconische plaatsen als The Comedy Store en The Laugh Factory, waar met de regelmaat van de klok beroemdheden aantreden. The Improv Space is een stuk minder bekend, maar niet minder leuk: het is een klein, donker zaaltje zonder toiletten of bar, waar je kunt genieten van een hoge dosis improv. Op de juiste dagen treedt de ene groep na de andere aan. Soms moet je natuurlijk wat geluk hebben met de acteurs, want long-form improv is alleen echt grappig als de mensen op het podium zelf erg goed zijn. Gelukkig hebben we al vanaf het begin prijs en zien we twee mannen waarvan er eentje een vrouw speelt samen op ‘date’ gaan in een reuzenrad. Het is hilarisch, maar het zet meteen een hoge drempel waar de volgende acts niet helemaal meer over weten te geraken. Hier komen wij zeker nog eens naar terug, maar voor improvgames blijven we Kent Skovs L.A. Connection aanraden.


Women Who Whiskey: Vergeet even de peperdure Oscarfeestjes waar je exclusieve uitnodigingen voor nodig hebt; wij worden uitgenodigd door Women Who Like Whiskey om met hen te gaan vieren in de hypergezellige Minibar Hollywood. Women Who Whiskey is een wereldwijde club voor vrouwen die – zoals de naam al duidelijk zegt – van whisky houden en het filiaal in Los Angeles staat stevig onder leiding van Kim Ohanneson, die met de regelmaat van een klok proeverijen en evenementen organiseert om vrouwen te laten bijleren over whisky. Women Who Whiskey werd in 2010 opgestart door de Italiaans-Franse Julia Ritz Toffoli, die in New York begon op te merken dat vrouwen ook sterkere dranken aan het nuttigen waren, maar vaak lichtjes gefrustreerd rondliepen omdat ze door de goegemeente gewoonlijk met (witte?) wijn werden geassocieerd. Ook Kim is een overtuigd whiskydrinkster die duidelijk nog meer van het goedje weet dan ondergetekende journalist. Dat komt onder andere dankzij de steun van mensen als Justino C. Irvind, ‘Brand Ambassador’ van High West Whiskey. Dat merk is nog behoorlijk jong: de High West Distillery werd nog maar 13 jaar geleden opgericht door een voormalige biochemicus die erg gepassioneerd was door het fermentatie- en distillatieproces. Wij geraken alvast onder de indruk van de uitgekiend gekozen blends en dan vooral van de gerookte Campfire, die scotch met bourbon en rye combineert om tot een mooi gebalanceerd geheel te komen.


Tijdens het Oscarkijkfeestje van Women Who Whiskey worden er achtereenvolgens een schitterende whiskycocktail en vijf verschillende whisky’s geserveerd, samen met kleine hapjes, waaronder heel lekkere (maar niet zelfgemaakte) wafels. MiniBar heeft zijn naam alvast niet gestolen: de zaal is erg knap en chique, zonder té luxueus te ogen. We krijgen allemaal een stemformulier waarop we mogen aanduiden welke acteurs, actrices, films en filmmakers in elke categorie hebben gewonnen. De hoofdprijs daarbij is natuurlijk… een fles whisky. Overigens lijkt de Oscarceremonie zelf wel een bijkomstigheid voor de aanwezigen: er wordt gekeken op een klein tv-scherm en het topvolume komt nauwelijks boven het geroezemoes uit, maar het is allemaal wel erg gezellig en wie plaatsneemt voor de televisie, kan niet alleen gemakkelijk volgen, maar dompelt zichzelf ook gewillig onder in het gemoedelijk sfeertje van tientallen vrouwen die – al dan niet samen met hun partner. Zeker eens opzoeken, dit Women Who Whiskey!
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page