BeauSense Magazine: Gezichtsbehandeling in vier stappen bij Celestetic - Deel I van IV

We zijn ver gekomen. Nog maar zo’n twee decennia geleden moest deze journalist nog meemaken hoe een dermatoloog zijn gezicht met een scalpel bewerkte om zijn acné te ‘verwijderen’, maar ondertussen is de tijd waarin de helft van de bevolking dacht dat Clearasil de beste gezichtsreiniging aller tijden was gelukkig al lang gepasseerd en zijn we doorheen de tijdsspanne van enkele duizenden jaren van struisvogeleieren en zand via krokodillenuitwerpselen en kalk naar allerlei ‘insluistechnieken’ en cosmeceuticals geëvolueerd. Een van de meest indrukwekkende binnenlandse fabrikanten is het Belgische celestetic en dus gaan we op bezoek in Zaventem, waar we in het hoofdkantoor hartelijk worden ontvangen door sales manager annex gecertificeerde trainer Ilse Van Drom.Klik op onderstaande link om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat

Rapport_Meegemaakt_Gezichtsbehandeling v
.
Download • 2.20MB


Een top laboratorium


Zeker weten: Celestetic is erin geslaagd om zijn kantoren de nodige zakelijkheid en professionaliteit te laten uitstralen, zonder daarbij het nodige comfort en een behoorlijk hoge graad aan gezelligheid te


vergeten. Eenmaal je binnen bent, is het gemakkelijk om het industrieterrein waar het laboratorium voor bio-esthetiek in gelegerd is te vergeten. Gewoon even de tijd nemen voor ontspanning en een deugd doende behandeling is hier de boodschap, maar vanzelfsprekend worden hier ook zeer hoogwaardige opleidingen voor professionals verzorgd.


Multitechniek


Ilse laat me kiezen tussen een reeks koffiesoorten en neemt de tijd om even bij te praten voor ze mijn gezicht bekijkt en kiest welke behandeling ik voor de kiezen zal krijgen. Ze is duidelijk ervaren en moet me niet lang onderzoeken voor ze beslist: het wordt een ‘multitechniek’, waarbij maar liefst vier verschillende technieken worden gecombineerd in een enkele behandeling. De bedoeling van de gezichtsverzorging is duidelijk: mijn rimpels en acnélittekens permanent verminderen en zelfs grotendeels wegwerken.


Voor een optimaal resultaat zijn er natuurlijk enkele sessies nodig, dus spreken we af dat ik na elke behandeling een artikel zal publiceren. Daarin kunnen jullie – onze lezers, voor de slechte verstaanders – de vooruitgang volgen, met als slot een voor-en-na-collage die moet duidelijk maken wat voor transformatie mijn bakhuis heeft ondergaan. Voor mijn bezoek heeft onze collega, topfotograaf Sylvester Dash, al enkele foto’s genomen van ondergetekende journalist en over enkele weken zullen we een nieuwe fotosessie inplannen om jullie allemaal te kunnen tonen wat er zoal mogelijk is bij Celestetic.


Spoilers!


Spoilers? Met veel plezier: al na de eerste keer merk ik een behoorlijk duidelijke verandering én bovendien heeft Ilse me enorm nieuwsgierig gemaakt naar de vele andere behandelingen die het labo in aanbieding heeft – maar daarover meer in het interview en volgende artikels.

De behandeling


Leuk: ik mag niet alleen op een lekker aanvoelende behandelingstafel gaan liggen, het is ook mogelijk om mijn smartphone op een statief met led-licht te monteren, zodat ik de hele behandeling kan opnemen en – nog belangrijker – in staat ben om mijn conversatie met Ilse te bewaren.


1. Hydro-microdermabrasie


De eerst stap bestaat uit een hydro-microdermabrasie met de Hydropeel – een apparaat dat de huid niet alleen reinigt, maar ook hydrateert en nieuw leven inblaast. Daarbij kan de behandelende specialist kiezen tussen drie lotions. Voor mij wordt dat de A.P.S. Detox, die specifiek bedoeld is om komaf te maken met dode huidcellen, make-up en andere onzuiverheden.


Vooral wie al eens eerder een gelijkaardige behandeling heeft ondergaan, zal verbaasd zijn over het feit hoe aangenaam de procedure eigenlijk is: de huid wordt aangezogen, terwijl de diverse werkzame bestanddelen en microbelletjes haar reinigen en exfoliëren. Wie al eens met een comedonenquetscher heeft gewerkt, weet ongetwijfeld hoe pijnlijk het kan zijn om mee-eters te verwijderen, maar niks van dat met de Hydropeel, die de eerste rimpels en droogtelijntjes alvast vermindert en voor alle mogelijke huidtypes kan ingezet worden. Een veelbelovend begin, dus!


2. Peeling


Na de hydro-microdermabrasie is het de beurt aan een peeling. Hoewel de meeste traditionele behandelingen uit een specifieke peeling (uit bijvoorbeeld melkzuur) bestaan, noemt Celestetic haar aanpak ‘peelings 2.0’. Dat komt omdat elke peeling 2.0 uit verschillende fruitzuren bestaat. De opzet is logisch, want elk fruitzuur heeft zijn eigen penetratiesnelheid en ontstekingsremmende eigenschappen en door verschillende stoffen te combineren, kunnen de snel indringende zuren de eerste huidlagen exfoliëren, waarna de traag indringendere zuren het dieper mogen doen. Slim.


Ook hier kan de huidspecialiste overigens bij verschillende signatuurproducten terecht. Uit de 5 beschikbare opties kiest Ilse voor de anti-aging peel, die een glycolzuurequivalent van 35% heeft – veel meer dan de tamme crème die je wellicht thuis voor de spiegel gebruikt, dus. De mix van azelaïne-, salicyl-, amandel-, fytine- en clycyrinnizinezuren werkt uitstekend in op rimpels en een slappe, rijpere huid, maar kan later nog een knappe ‘upgrade’ krijgen. Ilse verklapt al dat ze van plan is om vanaf de derde of vierde behandeling naar een glycolzuurequivalent van 70% te gaan – tenminste, als mijn huid goed reageert, en daar ziet het er wel naar uit.


3. Microneedling


Na de peeling is het de beurt aan de C-Pen Automatic Microneedler. Die is voorzien van minuscule titanium naaldjes waarmee gaatjes in de huid worden geprikt die voor het oog onzichtbaar zijn. Die huid reageert daar dan op door meer collageen en elastine aan te maken, waardoor ze voller en steviger wordt.


Microneedling kan zowel op het gelaat als op de rest van het lichaam (inclusief het haar!) worden losgelaten en zorgt in 95% van de gevallen na een achttal weken voor een vermindering van littekens, terwijl ook hyperpigmentatie, te grote poriën, bepaalde haarproblemen, striemen, cellulitis en andere onregelmatigheden kunnen aangepakt worden. Het kan gecombineerd worden met elektroporatie, waarbij zwakke elektrische schokjes de celmembranen tijdelijk poreuzer (en dus beter doordringbaar) maken.


Omdat het mijn eerste behandeling is, kiest Ilse voor naalden met een lengte van 0,25 mm voor mijn voorhoofd en van 0,5 mm voor mijn dikkere wangen, maar het doel is om bij een volgende behandeling voor langere naalden te kiezen. Pijn heb ik alvast niet: natuurlijk voel je kleine prikjes en ik kan me voorstellen dat sommige mensen daar wat schrik van zullen hebben of zelfs wel degelijk een beetje pijn zullen ervaren, maar in de handen van een expert is de procedure niet alleen erg effectief, maar ook onschadelijk.


4. Fotobiomodulatie


Voor de laatste stap krijg ik een ondoorzichtig brilletje op – een beetje zoals wat je kunt verwachten onder een zonnebank, maar in tegenstelling tot dat apparaat zijn we hier bezig met de huid te verbeteren in plaats van haar te verbranden.


Er wordt een ledlamp boven mij geplaatst die met drie kleuren lichten kan werken: infrarood om ontstekingen tegen te gaan, blauw voor een antibacteriële aanpak en rood om de huid te laten regenereren. De lamp verkort de peelperiode met meer dan de helft, vermindert acné, roodheid, chronische ontstekingen, striemen en littekens, maakt vette huid eer mat, verhoogt de haardichtheid en versnelt de haargroei.


Aanvankelijk is het even wennen omdat je tijdens de behandeling echt wel allerlei bewegende vlekjes en kleuren ziet, maar al snel geraken mijn ogen de procedure gewend en kan ik gewoon relaxen tot de lamp haar werking heeft gedaan en ik weer weg mag. Over twee weken teken ik present voor de volgende behandeling… en meteen ook het tweede artikel in deze reeks. Ben je benieuwd naar de tussentijdse resultaten? Lees dan zeker ook deel 2!

Interview


Voor en tijdens de behandeling krijg ik de kans om Ilse enkele vragen te stellen én gewoon wat te kletsen. Hier een greep uit wat de sympathieke expert zoal te vertellen had.


Hebben jullie moeilijkheden ondervonden tijdens de zwaarste coronaperiode?


Als ik luister naar de schoonheidsspecialisten die bij ons klant zijn, hebben degenen met vaste klanten supergoed kunnen werken, maar is het moeilijk geweest om nieuwe klanten te maken.


Met hoeveel schoonheidsinstituten werken jullie precies?


In België hebben we er een zestigtal, maar we hebben ook instituten in Nederland en Frankrijk. Het is natuurlijk zo dat de ene een laserapparaat in huis heeft, terwijl de andere zich enkel richt op cryolipolyse. Niet iedereen stelt dus het volledige assortiment beschikbaar.


Hoe ben je zelf begonnen met het verzorgen van behandelingen?


Ik ben schoonheidsspecialiste van opleiding. Ik heb 20 jaar in de parfumerie gewerkt, maar wilde me gaan specialiseren, dus ben ik eerst zeven jaar actief geweest bij een vorig bedrijf dat zich met schoonheidsproducten bezighield voor ik de overstap naar Celestetic heb gemaakt.


Wat heb je hier gevonden dat je nergens anders kon aantreffen?


De technische kant en de medische kant zijn hier allebei veel sterker vertegenwoordig en beter ontwikkeld. We werken ook met esthetische artsen, niet alleen met schoonheidsspecialisten [Celestetic ontwikkelt zelf zowel de eigen apparatuur als de producten, zodat er voor unieke combinaties kan gezorgd worden die je zelden elders vindt – red.]

Er staat heel heel wat apparaten met jullie merknaam op, maar ook andere…


Ja, je ziet hier zowel Neocure en Celestetic. Neocure is een zusje van Celestetic en staat voor de grotere apparatuur [Celestetic werkt vooral binnen Class I Medical Devices, wat betekent dat er wordt behandeld op medisch niveau, maar dat de ingrepen nooit een hoog risico met zich meedragen – red.] Celestetic is dan weer synoniem met cosmeceuticals en huidverzorging.


Wat vind je dat er ontbreekt bij de meeste apparatuur? Wat brengen jullie dat niemand anders heeft?


We hebben gespecialiseerde apparaten voor het lichaam, cryolipolyse, lymfedrainage, cavitatie, radiofrequentie en nu ook een prototype voor elektromicrostimulatie voor de spierversteviging, diodelaser, gelaat en HIFU om aan versteviging te doen, zoals dat het geval is bij faceliften. De nieuwe versie kan je zelfs voor de buikstreek gebruiken, dat is volstrekt uniek, ook al bestaat de technologie ondertussen toch al een tijdje. Daarnaast hebben we allerlei huidverzorgingen. Zo werken we met hydro-microdermabrasie, microneedling met specifieke serums en natuurlijk de verschillende cosmeceuticals.


Wordt over 2 weken vervolgd!


Dirk Vandereyken
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square