top of page

Hotelbespreking: Gran Canaria - Radisson Blu Mogán

Een van de grote voordelen die eigen zijn aan kleine oppervlakten met allerlei verschillende plaatsen op een beperkte ruimte: je kunt er hele wat beleven zonder noodzakelijk ver te hoeven reizen. Die bedenking geldt ook voor Mogán, dat veel minder bekend is dan Las Palmas, maar er toch op maar 93 kilometer vandaan ligt. Desondanks is het de tweede grootste gemeente van Gran Canaria en kan het genieten van hetzelfde soort klimaat. Meer zelfs: wie aan watersport wilt doen of er eens tussenuit wilt op een zeilboot of zelfs in een onderzeeboot, doet er misschien best aan om naar het zuiden van het eiland te trekken in plaats van in het grotere Las Palmas te blijven. Wij verbleven er in het uitstekende Radisson Blu Mogán en zagen dat het goed was.BeauSense Magazine_hotelbespreking_Gran Canaria_Radisson Blu Mogan
.pdf
Download PDF • 9.48MB

Klik op de link hierboven om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat


Gran Canaria

Toegegeven: er is minder te doen in Puerto de Mogán dan in het noorden van Gran Canaria, maar eigenlijk is alles in Gran Canaria vlakbij en moet je nooit langer dan een paar uurtjes rijden om van de ene plaats naar de andere te geraken. Wie enkel naar het havenstadje komt om even uit te rusten of een gele onderzeeboot in te duiken, is hier aan het juiste adres, terwijl wie wat langer in Mogán wilt blijven dat zonder verpinken kan doen door een hotel te kiezen waar voldoende activiteiten worden georganiseerd. Zoals het Radisson Blu, dus.


Locatie


Slecht gelegen hotels kunnen een domper zetten op de vakantievreugde, maar dat geldt zeker niet voor het Radisson Blu Mogán. Wie in de Aeropuerto de Gran Canaria landt, kan 35 minuten later al in het resort aankomen – nauwelijks tien tot vijftien minuten langer dan je nodig hebt om in het centrum van Las Palmas te geraken – en ook met de bus ben je er al op een uurtje tijd, al dient het gezegd dat het openbaar vervoer van Gran Canaria niet altijd even betrouwbaar is en dat je soms wat langer zult moeten wachten dan Google Maps laat uitschijnen.


Gelukkig zijn er aan belangrijke haltes niet alleen digitale indicaties, maar ook personeelsleden die je met veel plezier informatie verschaffen en je uit de brand helpen. Dat er ook in de andere plaatsen aan de zuidkust specifieke activiteiten te ervaren zijn, maakt alles nog interessanter: ga maar eens naar Maspalomas of Puerto Rico.


Receptie


Er zijn niet (nog veel Radisson Blu Hotels in Spanje, maar Gran Canaria heeft er twee en dat wilt misschien wel iets zeggen. De vestiging in Mogán is de grootste én was er meteen het eerste vijfsterrenhotel.


Al bij aankomst valt op hoe goed het personeel is getraind en dat wordt tijdens de komende twee dagen ook bevestigd: we worden telkens begroet en bijna iedereen lijkt ons bij naam te kennen – vrij indrukwekkend voor een hotel met 422 kamers. Voor ons wordt een gast geholpen met haar vragen, waarna we ook al een coupe bubbels krijgen bij het inchecken. Er is meer dan voldoende zitplaats in de receptieruimte, die tijdens ons bezoek een centrale plaats blijkt te vervullen. Tijdens het (korte) wachten kunnen we aan de muur ook al een presentatie en een lijst bekijken waarop de verschillende activiteiten staan vermeld en die mogen er best wel wezen: allerlei sporten, elke dag een andere show, erg veel bezigheden voor kinderen…


Hier wil men er duidelijk voor zorgen dat je jouw verblijfplaats niet moét verlaten om iets mee te maken als je niet zo gek veel zin hebt om de havenstad te verlaten.


De kamer


Het is altijd plezierig als je een hotelkamer binnenkomt en er een persoonlijke attente op jou zit te wachten. Ook in het Radisson Blu Mogán lijkt me dat goed te beseffen, en de chocolaatjes en wie de wijn of chocolaatjes niet apprecieert, hoort thuis in een aflevering van Larry Davids Curb Your Enthusiasm, niet in een hotel.


Ons brede bed bestaat uit twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar geschoven zijn – niet onlogisch als je een kamer voor twee personen hebt geboekt zonder er heel expliciet bij te vermelden dat jouw fotografe ook jouw vriendin is – en heeft brede tegels met vmalle grijzen en witte muren.


De badkamer heeft een glazen wand en glazen deur (die vanzelfsprekend langs buiten niet erg doorzichtig is), wat een beetje lastig kan zijn als je gemakkelijk wakker wordt en jouw partner ’s nachts even naar het toilet moet, maar ons stoort het geenszins en het feit dat er nog een extra deur is naar het toilet toe is zeker een bonus.


Er is onder andere een waterkoker, koffie, een minibar, een telefoon, en een strijkplank aanwezig, en het balkon geeft een mooie kijk op de binnenplaats van het hotel, terwijl je buiten de stad en bergen kunt bekijken: ideaal! Luxueus is het niet, erg proper en voldoende groot zeker wel – een kniesoor wie hier over klaagt.


De prijs-kwaliteit zit in ieder geval goed en wie chiquer wilt, zal sowieso heel wat meer centjes moeten neerleggen.Faciliteiten

Hoewel het Radisson Blu Mogán vijf sterren heeft, is dat vooral omwille van de vele faciliteiten. Het gebouw staat mooi afgetekend tegen de bergflanken en omarmt zowel de groene ruimte als de drie verwarmde zwembaden, waarvan eentje zoutwater bevat – net als de zee, die zich nauwelijks op 10 minuten wandelen bevindt.


Een van de zwembaden is speciaal gebouwd om gemakkelijk te kunnen betreden, waardoor ook mensen met een fysieke beperking en kinderen er gemakkelijk in kunnen. Een andere heeft een vrolijke regenboogkoepel, plonstorens, en kleurrijke bogen die vooral kinderen zullen aanspreken, maar daar eindigt het niet mee.


Wie even een snackje wilt eten of iets wilt drinken, kan terecht aan de buitenbar, waar een bord vermeldt welke smoothies je er kunt krijgen – een beetje typisch voor Mogán.


De bediening verloopt er even vlot als elders in het hotel en dat hebben we in andere plaatsen wel eens anders gezien – een dikke pluim voor iedereen die hier werkt!


Het hotel is exceptioneel proper en dat mag wel, omdat er tijdens drukke periodes heel wat mensen verblijven, maar dat merk je nauwelijks: er is meer dan voldoende plaats, terwijl alles toch enorm compact blijft. Zo liggen de twee restaurants, de polyvalente ruimte waar ook de shows worden georganiseerd, en de gratis te gebruiken kinderspeelruimte (waar ook activiteiten als spelletjes, knutselen, en verven worden georganiseerd) gewoon naast elkaar en is er meteen toegang tot de buitenruimte, waar dus ook de zwembaden en de buitenbar zich bevinden.


Toegegeven: de pingpongtafel staat er wat eenzaam bij wanneer ze niet gebruikt wordt, maar alles is erg logisch en efficiënt georganiseerd. Een ander ding dat ons enorm kan bekoren, is dat de gym 24 uur op 24 uur openblijft – handig voor wie het al eens laat maakt, zoals wij. De ruimte is ook voldoende goed uitgerust, terwijl er voor de sportievelingen ook een strandvolleybalveld, een tennisveld, en een klimmuur is – super!


Wie liever wilt relaxen, kan de trappen naar beneden om naar de wellnessruimte te gaan. Die is behoorlijk groot en kent zowel een hammam als een sauna. Een nadeel aan heel wat hotels is dat de jacuzzi snel overbevolkt geraakt, maar dat wordt hier erg handig opgelost door de bubbels te laten maken op verschillende plaatsen doorheen een groter zwembad – enorm handig en het is bovendien erg leuk om van de ene naar de andere plaats te stappen of te zwemmen.


Wij worden ook gecharmeerd door de stroompjes die vanuit de bodem naar boven komen en de voeten aangenaam tikkelen. Meer, zelfs: ondergetekende journalist krijgt er nauwelijks genoeg van en blijft iets langer in het water hangen dan hij oorspronkelijk van plan was. Ook de watertorens aan de randen van zwembad doen trouwens uitstekend hun werk en we zien meer dan een persoon genieten van de stortvloed water die de rug en schouders op aangename wijze masseert.


Natuurlijk kunnen er in een vijfsterrenhotel ook geen behandelingen ontbreken en die zijn er ook in overvloed, al zijn ze vanzelfsprekend extra betalend. Van massages tot gezichtsbehandelingen: hier kan je terecht voor het gebruikelijke assortiment aan therapieën. Jammer genoeg is er geen tijd meer om iets uit te proberen en moeten we na twee dagen het hotel verlaten zonder een deugddoende verjongingskuur, maar we noteren alvast met stip dat we tijdens ons volgende bezoek aan Gran Canaria zeker eens willen langsgaan!Entertainment

Buiten de vele dagactiviteiten en de muzikant die ’s avonds buiten met wisselend succes met een backingtrack liedjes staat te spelen, is er elke avond een show. Die gaat door in een polyvalente ruimte waar je achteraan ook een bar kunt terugvinden. Het podium is niet heel erg groot, maar op geen enkele avond zijn er te veel mensen en het is ook fijn om op te merken dat je hier geen platte entertainment of Spaanse schlagers voorgeschoteld krijgt. De productiekosten mogen dan beperkt zijn, wie op het podium staat, weet echt wel waar men mee bezig is.


Een van de shows wordt verzorgd door drie acrobaten en is gestileerd naar Wakanda – een wat ongelukkige keuze, aangezien het om Zuid-Amerikaanse en Spaanse artiesten gaat en je toch donkerkleurige entertainers verwacht. De kostuums zien er niet noodzakelijk erg flaterend uit en een van de dames ziet eruit alsof ze misschien niet in topvorm zit, maar alle drie artiesten beschikken zeker wel over de nodige vaardigheden en weten de aandacht moeiteloos drie kwartier lang vol te houden. Het is misschien geen Cirque du Soleil, maar toch: we hebben nooit het gevoel dat we naar klungelaars zitten kijken en de figuren die het drietal samen weet te maken zijn bijwijlen indrukwekkend. Acts als die met de lichtgevende hoepels en de gewaagde sprongen van de mannelijke acrobaat zorgen voor de nodige afwisseling, en we zouden hier zeker voor terugkeren.


Op het menu tijdens de volgende avond: het duo Rock Glories, waar we affiches van terugvinden als complete band. Hier wordt er helaas opgetreden zonder basgitaar, drum, of leadgitaar, waardoor alles afhangt van de geweldige zangeres en zanger-gitarist op het podium. Die laatste klinkt aanvankelijk wat wankel, maar vindt al snel zijn tweede avond en weet zich aardig van slag te trekken. Toch is het vooral zijn vrouwelijke partner die indruk maakt en de verschillende (hard)rocksongs bijna foutloos weet te brengen. De setlist is uitstekend, met onder andere nummers van Bonnie Tyler, de Dire Straits, AC/DC, The Clash, Oasis, R.E.M., Bon Jovi, en Guns N’ Roses, en weet ons (als enige koppeltje in de zaal) aan het dansen te zetten. Terug te zien met een volledige band, graag!Restaurants


Hoewel er meer dan voldoende eetplaatsen zijn buiten het hotel, kent het Radisson Blu Mogán ook eigen restaurants: het Larder, een buffetrestaurant waar ’s ochtends ook het ontbijt wordt verzorgd, en het Italiaanse Filini Bar and Restaurant. In Il Taglio worden er dan weer kleine lunchgerechtjes opgediend.


Het ontbijt is hier simpelweg uitstekend: er is enorm veel keuze en het is erg gemakkelijk om hier je gading te vinden, met onder andere verschillende soorten fruitsap, brood, koeken, yoghurts, melk, bubbels (ook ’s ochtends!), fruit, salades, beleg, confituren, Engels ontbijt, enzovoort. Een hotel van deze status is het ook aan zichzelf verplicht om een live kookeiland te hebben en dat is er natuurlijk ook: wij maken dankbaar gebruik van de gelegenheid om een omelet te laten bakken die er precies zo uitziet als we vragen. Ook het feit dat je hier jouw fruitsap zelf kunt persen zal wel een bonuspunt zijn voor velen!’s Avonds wordt het Larder Restaurant zoals reeds vermeld omgetoverd tot een buffetrestaurant, waarbij de glazen wijnmuur eigenlijk veel meer tot zijn recht komt. Hier kan je proeven van een wereldkeuken, met onder andere verschillende soorten sushi, pastagerechten, rijstgerechten, frietjes, salades, gebak, en veel meer.


Er is aan iedereen gedacht en zowel vleeseters als visfans, vegetariërs en veganisten kunnen hier ruim aan hun trekken komen – iets wat niet in heel Spanje even evident is. De bereidingen zelf mogen er zeker wel wezen: we proberen verschillende gerechtjes uit en die zijn allemaal meer dan oké. Natuurlijk zit je wel met een aantal beperkingen die eigen zijn aan buffetten, maar met een à la carterestaurant naar de deur is het een absoluut pluspunt om zoveel culinaire verscheidenheid in een ruimte te hebben.


Er ligt tijdens ons bezoek iets meer nadruk op oosterse gerechten dan op westerse bereidingen en dat is zeker niet verkeerd. Bovendien wordt er erg veel afgewisseld, wat de meerwaarde natuurlijk nog verhoogt.


Wie wat romantischer of meer gastronomisch wilt tafelen, kan terecht bij Filini. Daar weet de ladychef te charmeren met een menukaart waar ze zelf een aardige stempel op gedrukt heeft.

Onze tonijntataki is bijna te droog, maar de garnering is goed gedoseerd en het geweldige fruitsausje tilt het gerecht absoluut naar een grotere hoogte, terwijl de gegrilde nootjes extra textuur aanbrengen. Bovendien is de tonijn zelf van een voldoende goeie kwaliteit: dit is gewoon lekker… al zijn we nog veel meer onder de indruk van het perfect gekruide scampipannetje. Dat is gewoon bij het beste wat we de laatste paar jaar van dit soort bereidingen hebben geproefd. Eerlijk: we zouden het looksausje zelf zeker niet beter kunnen maken en de scampi’s zijn bovendien vakkundig ontdaan van darmkanaaltjes. Een aanrader!


Een leuke touch is dat ons vlees aan tafel wordt gebakken en als dat dan ook nog eens door een enorm sympathieke kelner waar je al eens een grapje mee kunt uitwisselen wordt gedaan, geeft dat natuurlijk extra beleving. Het resultaat is een no-nonsense gerechtje met een weliswaar zeer geslaagd huwelijk tussen zeer goed op smaak gebrachte puntpaprika en rundsvlees,, maar er is nog veel meer werk gekropen in de vis. Die ligt op een heerlijk pompoenzalfje en wordt gebracht met heel wat knapperige groenten, waaronder worteltjes, courgette, en broccoli. Ook de frisse structuurtjes van komkommer en het torentje van maïs passen er erg goed bij. De vis zelf is mooi op het vel gebakken en nog net sappig genoeg. Het is niet de meest vernieuwende keuken, maar wel lekker en goed geschikt voor een hotel als het Radisson Blu.


Aandachtige lezers weten het al, maar we houden er wel van als een chef een moelleux durft te serveren: niet het gemakkelijkste gerechtje om te maken, maar falen is hier niet aan de orde: onze moelleux is nog smeuïg vanbinnen en de chocolade loopt uitnodigend naar buiten zodra we er het vork in zetten. De framboosjes brengen voldoende fraîcheur en de combinatie van sausjes is gelukkig niet te zoet, waardoor de bitterheid van de donkere chocola nog genoeg naar buiten komt.


Als wijn wordt er gekozen voor een donkere, kersenkleurige crianza van Paco Garcian een vrij droge, kruidige rioja met stevige toetsen van bessen en rijp fruit die vrij toegankelijk is en ons rundsvlees mooi complementeert. Een goeie keuze als je niet te veel geld kunt spenderen en toch een lekker wijntje bij jouw rood vlees wilt vragen. Bij de zeebaars is het wat minder geschikt, al zorgen de gegrilde groenten ervoor dat je toch geen mal figuur slaagt met een rioja naast de visschotel.

Filini Bar and Restaurant is een goede keuze voor wie in het hotel wilt blijven en toch een gastronomische ervaring wilt. De absolute top wordt niet bereikt – dan zouden de gerechten ook te duur worden voor de gemiddelde hotelgast hier – maar het hele concept past heel mooi binnen dit Radisson Blu en de bediening blijft alsof je hier in een nog hoger aangeschreven restaurant komt eten. Er wordt gekookt met passie, visie, en smaak, en de ingrediënten zijn zeker boven het Spaanse gemiddelde verheven: wij zouden als management niet al te veel veranderen.


Wie even in Mogán wil verblijven, kan binnen deze prijsklasse moeilijk beter doen dan dit Radisson Blu. Het enorm vriendelijke en attente staf, de vele activiteiten, en het meer dan degelijke eten zorgen ervoor dat er meer dan voldoende te beleven is.

Er bestaan zeker vijfsterrenhotels die mooier of luxueuzer zijn ingericht en chiquere zaken aanbieden, maar die zijn bijna altijd ook veel duurder en meestal ook op een ander cliënteel gericht. Wie niet in het rood wilt duiken, Mogán wilt meemaken zonder ‘s avonds al naar een ander deel van Gran Canaria te moeten rijden, of kinderen heeft en toch van een rijk aanbod aan activiteiten en voorzieningen wilt genieten, weet dus waarnaartoe. Dat het stadscentrum zich op minder dan 10 minuten wandelen bevindt, is natuurlijk een extra troef die je niet mag onderschatten, want hier en in de buurt is zeker genoeg te doen!


Tekst: Dirk Vandereyken Foto’s: Paula van UnenRadisson Blu Resort & Spa

Gran Canaria Mogán

35139 Lomo Quiebre

Las Palmas, Spanje

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page