top of page

Voorafbeschouwing: Kopenhagen & Kødbyens Fiskebar

Soms is het natuurlijk leuk om eens een preview te posten. De afgelopen maanden zijn dan ook druk geweest voor ons team van PDF'zines en BeauSense Magazine. Zo kan je jezelf verwachten aan artikels rond Amsterdam, Zagreb, Split, en misschien wel een van dé gastronomische hoofdsteden op aarde: Kopenhagen.

Afgelopen avond bezochten we Kødbyens Fiskebar in het hippe (ex-)vleesdistrict, waar we al een voorproefje kregen van de lunch die de volgende dag geserveerd zal worden. Dit visrestaurant bij uitstek zat volgepakt met hongerige Denen, wellicht aangevuld met enkele toeristen. Aan de ingang: niemand minder dan 'teamkapitein' en mede-oprichter Anders Selmers, die zélf ieder aangekomen gast controleerde op een COVIDsafepas. Toch vond de sympathieke eigenaar nog voldoende tijd om al een babbeltje te slaan met ons.


Dat Kødbyens Fiskebar niet alleen prat kan gaan op een uitgekiende selectie kwaliteitsvolle vis en uitstekende gerechten, maar ook op een geweldige wijnkaart, is overigens Selmers' verdienste en dat is niet verwonderlijk: de man was in een nog niet eens zo lang voorbijgevlogen leven nog restaurantmanager en sommelier van Noma, dat verschillende keren de begeerlijke titel van 'beste restaurant ter wereld' wist binnen te rijven.


Wij houden jou op de hoogte met uitgebreide recensies en natuurlijk de nodige begeleidende foto's, ondertussen kan je al eens zelf virtueel op bezoek gaan via: www.fiskebaren.dk.


Dirk Vandereyken


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page