top of page

Voorbeschouwing: Thai Night op het Filmfestival van Cannes 2023

Een glorieuze terugkeer van een van de belangrijkste filmevenementen van het filmfestival


Voor elke doorgewinterde filmprofessional die regelmatig het Filmfestival van Cannes bijwoont, is Thai Night een evenement van groot belang en hoog aangeschreven. En ook dit jaar, in 2023, is het weer zover. Deze bijzondere gelegenheid vindt plaats op 20 mei 2023. Hier is een vooruitblik!Cannes, mei 2023 - Het Departement van Internationale Handelsbevordering (DITP), het Ministerie van Handel en de Koninklijke Thaise Regering zullen de Thaise Nacht organiseren op het Cannes International Film Festival 2023. Het thema van dit jaar is Thailand: Waar Films Tot Leven Komen, en de avond zal plaatsvinden op 20 mei 2023. Dit evenement viert de opmerkelijke groei van de Thaise entertainmentindustrie en haar potentieel om nieuwe hoogten te bereiken.


Voorgezeten door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi, zal de avond worden bijgewoond door de heer Keerati Rushchano, Secretaris-Generaal van het Koninklijk Thais Ministerie van Handel, samen met andere hooggeplaatste functionarissen en prominente leden uit de film- en entertainmentindustrie. Dit evenement biedt de gelegenheid om de prestaties van Thailand te delen met de wereldwijde entertainmentgemeenschap en nieuwe mogelijkheden voor internationale samenwerking te bevorderen.


De Thaise filmindustrie heeft buitengewone veerkracht getoond tijdens de COVID-uitbraak, door open te blijven terwijl andere industrieën gedwongen werden tot lockdowns. Nu de pandemie achter ons ligt, versnelt deze trend alleen maar. Thaise content wordt wereldwijd steeds populairder, en Thai Night biedt internationale filmexecutives en makers de kans om in contact te komen met toonaangevende Thaise filmprofessionals en de vele mogelijkheden te verkennen die de opkomst van Thailand in de entertainmentindustrie met zich meebrengt.


Tijdens Thai Night en de Marché du Film zal het DITP 10 vooruitstrevende Thaise filmbedrijven presenteren, waaronder Benetone Films, Brandthink, Film Frame Production, GDH, Halo Productions, Kantana, M Pictures, Right Beyond, Sahamongkol Film International en Yggdrazil Group. Deze bedrijven zijn pioniers in de Thaise filmindustrie en tonen aan dat Thailand niet alleen op het gebied van inhoud, maar ook als filmlocatie steeds meer potentieel laat zien.

Steeds meer internationale producties kiezen Thailand als hun filmlocatie, waaronder grote projecten als de nieuwe sci-fi thriller True Love van regisseur Gareth Edwards voor 20th Century Studios, Thai Cave Rescue van Netflix, The Blue van Paramount+, The Sympathizer van HBO en het aankomende seizoen van The White Lotus.


Mis deze bijzondere avond dus zeker niet!


Meer info: www.ditp.go.th


Floranne Magnus & Lea BouchoutComments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page