top of page

Blu-ray bespreking: A Young Doctor's Notebook

Moskou. Een dokter (Jon Hamm) moet lijdzaam toekijken hoe de politie binnenvalt en zijn kantoor overhoop gooit. Het vermoeden is immers dat hij zichzelf illegaal opium toedient. Zijn gedachten dwalen af naar 1916, ongeveer 18 jaar geleden, toen hij nog een jonge arts (Daniel Radcliffe) was die door de staat naar het dorpje Muryovo werd gestoord om daar een dorpshospitaal te leiden. Grootste probleem? Zowat iedereen die er werkt is meer ervaren dan hij, een feit waarmee vroedvrouw Pelageya (Rosie Cavaliero) en de door de vroegere dokter geobsedeerde verpleegster Anna (Vicki Pepperdine) de arts maar al te graag mee om de oren slaan. Het duurt trouwens niet lang voor de jongeman doorheeft dat hij tot over zijn oren in de problemen zit: ondanks het feit dat de plaatselijke ‘feldsher’ (een soort tandarts) bereid is om zijn leiderschap te volgen, weet hij soms nauwelijks waar hij mee bezig is, wat aanleiding geeft tot verschillende incidenten waarbij hij zijn patiënten verwondt in plaats van beter maakt. Bovendien willen veel dorpelingen niet eens echt behandeld worden, wat de man immens frustreert. Doorheen het verhaal wordt de jonge dokter voortdurend geconfronteerd met zijn oudere zelf, die hem meermaals probeert te waarschuwen voor een groot gevaar: morfineverslaving.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page