top of page

Showrecensie: Paw Patrol Live: De grote race

SHOWRECENSIE: PAW PATROL LIVE: DE GROTE RACE

CAPITOLE GENT — 10 JULI, 2023PAW Patrol, de populaire kinderserie over zeven puppy's en hun vriend Ryder die de wereld veiliger maken, heeft sinds enkele jaren ook een live theatervoorstelling: PAW Patrol Live! Na het succes van de afgelopen jaren, bezocht de productie nu ook het Capitole in Gent, waar een volle zaal met glowsticks uitgeruste kinderen en familieleden op de moedige pups zat te wachten.
BeauSense Magazine_Showverslag_PAW Patrol Live_De grote race
.pdf
Download PDF • 2.53MB

Download het volledige artikel in pdf-formaat


In de live voorstelling is het de dag van de Grote Race in Avonturenbaai aangebroken. Het wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway en burgemeester Humdinger, maar terwijl die laatste snoodaard klaar staat om te starten, blijkt burgemeester Goodway plots spoorloos te zijn verdwenen. Gelukkig zijn Ryder en de PAW Patrol pups, Marshall, Chase, Rubble, Skye, Rocky, Zuma, en Everest, er om het mysterie op te lossen en de dag te redden.Creatief


Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt, is de manier waarop de pups tot leven worden gebracht. De kostuums en animatronics zijn bijzonder creatief en laten de acteurs toe om hun pups te bedienen terwijl ze toch voldoende vrijheid behouden om zichzelf uit te drukken. Natuurlijk doet het enigszins vreemd aan dat er menselijke hoofden boven de grote hondenlichamen uitsteken, maar het werkt veel beter dan make-up en ik betrap me er zelfs op dat ik me zit af te vragen hoe een topmusical als Cats er in deze vorm zou uitzien.


Nog indrukwekkender – en duidelijk immens populair bij het overwegend jeugdige publiek – zijn de voertuigen waarin de pups rondrijden. Die zijn uitstekend vormgegeven en doen meteen vergeten dat de hondjes op het podium noodzakelijkerwijs eigenlijk veel te groot zijn. Knap! Helaas is het decor zelf wel een beetje spartaans: enkele 2d-voorwerpen en een achtergrond die soms té ruwe beelden met duidelijke pixelvorming toont moeten ons onderdompelen in Avonturenbaai. Met de huidige technologie moet dat zonder een al te grote investering toch beter kunnen, al malen de meeste aanwezigen er echt niet om. De nadruk ligt immers op de personages zelf, en we kunnen ons moeilijk inbeelden hoe die nog beter hadden kunnen voorgesteld worden. Het mag dan ook al duidelijk zijn dat jouw kinderen niet teleurgesteld de zaal zullen verlaten!

Muziek, Maestro!


In de animatiereeks wordt er niet bepaald vaak gezongen, maar dat is in De grote race wel anders: er zitten heel wat songs in de theatervoorstelling, en de meeste daarvan worden behoorlijk overtuigend vertolkt, al gebeurt alles wel met een zeer hevige Nederlandse tongval en zijn de acteurs niet altijd even goed verstaanbaar bovenop de muziek. Die wordt overigens jammer genoeg niet live gebracht en dat is toch wel erg spijtig: de deuntjes zijn voornamelijk stevig binnen het erg toegankelijke poprockgenre gevestigd en hebben dus niet bepaald een symfonisch orkest nodig.


Een kleine band zou beslist een meerwaarde bieden voor de aanwezige volwassenen en ook de kids zouden er wat appreciatie voor live muziek mee kunnen opdoen. Wij zouden een daarmee verbonden verhoging van de ticketprijs met een euro of twee geen probleem vinden, en de meeste andere ouders ook niet, denken we zo.


In ieder geval zijn de vertolkers zelf erg goed gekozen: hun stemmen zijn herkenbaar en passen perfect bij de pups en andere personages die ze moeten incarneren, en ook aan energie en enthousiasme is er geen gebrek.


Helaas blijkt een minpuntje dat niet alle liedjes even sterk zijn. Het kan soms wel eens voorvallen dat je als volwassen begeleider niet het hele uur doorgetrokken zal worden door de muziek, maar dat de kinderen toch weer helemaal meegaan, maar toch merken we geregeld op dat er meer gereageerd wordt op de bewegingen op het podium dan dat er wordt meegezongen.

De somtijds wat moeilijk te begrijpen acteurs en iets te weinig catchy nummers zijn daar niet vreemd aan, maar er zijn ook enkele aanstekelijke liedjes bij, zoals het opzwepende openingsnummer en de catchy liedjes van de Kattenvangers. Of de songs nu in de smaak vallen of niet, er valt altijd wel iets te beleven op het podium en ook tijdens de iets minder meeslepende momenten blijft het wel uitkijken naar wat komen gaat . De beste maatstaf is nog altijd ons dochtertje, dat al snel weer enthousiast met haar glowstick begint te zwaaien zodra de spanning weer wordt opgekrikt.
Humor en entertainment


Dit avontuurlijke spektakel duurt ongeveer 75 minuten en dat lijkt ons de perfecte duur te zijn voor deze prachtige voorstelling, want zo blijft de aandacht van de kinderen constant op het podium gericht. Ook het verhaal en de personages zitten goed in elkaar, zodat de kinderen van begin tot einde meevoelen met hun helden en de nodige momenten van spanning, ontroering en humor beleven. De pauze in het midden zorgt voor de rest (en voor wat extra verkochte merchandising).


Samengevat


Kort samengevat is PAW Patrol Live! - De grote race een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die fan zijn van de populaire kinderserie. Met creatieve kostuums en sfeervolle decors worden de PAW Patrol puppers tot leven gebracht voor een 75-minuten durend avontuur waarbij jong en oud worden meegesleept in het verhaal van de Grote Race. Hoewel niet alle liedjes even sterk zijn en de aankleding van het podium gerust beter kan, blijft het een prachtige voorstelling voor een leuke middag met het gezin.


Toch maar zeker gaan kijken, dus!


Komt dat zien…

Paw Patrol Live: De grote race keert terug naar België! Op 9 september in Antwerpen en op 16 september in Hasselt krijg je een nieuwe kans om met jouw kroost naar dit spektakel te gaan kijken.

Er zijn nog tickets beschikbaar, dus aarzel zeker niet om een kijkje te gaan nemen!

Dirk Vandereyken

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page