top of page

Arena battlegamebespreking: Warhammer Underworlds - Two Player Starter Set

Warhammer Underworlds Two-Player Starter Set

Doos - Games Workshop

Algemeen: 9/10Warhammer Underworlds: Wyrmhollow is onlangs uitgebracht als een nieuwe basisset en wordt nu opgevolgd door deze langverwachte, iets goedkopere Warhammer Underworlds: Two-Player Starter Set. Deze doos is ontworpen om toegankelijk te zijn voor nieuwe spelers en biedt een uitstekende gelegenheid om de wereld van Warhammer Underworlds binnen te stappen. In tegenstelling tot traditionele Warhammer-spellen, die meestal een aanzienlijke investering in miniaturen en talloze supplementen zorgt deze Two-Player Starter Set een meer betaalbare en gestroomlijnde ervaring. Laten we alles eens wat nader bekijken!GameJunks_recensie_Warhammer Underworlds Starter Set
.pdf
Download PDF • 1.10MB

 Klik op de link hierboven om het volledige artikel in verrijkt pdf-formaat te downloaden


De wereld


De Two-Player Starter Set speelt zich af in Shadespire, een betoverende Death City die gevangen zit in tijdloos glas. Opgericht in het tijdperk van de mythe, tooide Shadespire de rand van de verraderlijke Desert of Bones. Ze diende als een cruciale 'hub' die rust en hulpbronnen bood aan degenen die de gevaarlijke woestijn durfden over te steken. De grootsheid van Shadespire reikte overigens nog verder dan haar praktische functie. Ze kon immers pronken met adembenemende architectuur, ingewikkelde kanalen en imposante torens die naar de hemel reikten. De stad krioelde van het leven en haar straten waren gevuld met handelaars, geleerden en avonturiers uit alle hoeken van de sterfelijke rijken.


Het lot nam echter een duistere wending voor Shadespire. Door een mysterieuze catastrofe werd de stad verbannen en verdreven uit het rijk waar ze thuis hoorde. De eens zo bloeiende metropool werd gevangen in een staat van eeuwige ballingschap. Als gevolg hiervan kreeg Shadespire een nieuwe naam die haarunieke staat van bestaan belichaamt: de City-Between-Realms. Niet volledig deel uitmakend van de Mortal Realms, noch er volledig vanaf gescheiden, werd de stad een spookachtige en raadselachtige plek. Haar geestachtige verschijning weerspiegelt zich nu op elk oppervlak, waardoor haar alternatieve namen, de Mirrored City of de City of Mirrors, ontstonden.


Tijdens de Age of Sigmar staat Shadespire als een spookachtig reliëf, haar ooit levendige straten nu angstaanjagend leeg, haar torenhoge structuren doordrenkt van een melancholische stilte. Het is een plek waar verdwaalde zielen, etherische verschijningen, en dappere zielen die bereid zijn om het onbekende aan te gaan samenkomen. De ware, volledige toedracht over haar verleden wacht er om onthuld te worden of voor altijd begraven te blijven binnen haar tijdloze glazen muren. In de City-Between-Realms dansen schaduwen en etherische reflecties in een macaber ballet, waarbij moedige avonturiers en ontdekkingsreizigers worden uitgenodigd om haar geheimen te ontsluiten en de duistere krachten te trotseren die nog steeds binnen haar glazen omhulsel verblijven.


De speltegels die deze stadslandschappen afbeelden, behoren tot de knapste en meest gedetailleerde onderdelen van het spel. Terwijl spelers op deze prachtig vormgegeven tegels strijden, kunnen ze zich onderdompelen in de grimmige en sfeervolle wereld van Warhammer Underworlds. Hoewel de oude 3D Objective/Scenery Box niet in de Starter Set is inbegrepen, biedt het wel tokens om de gameplay-ervaring te verbeteren.

 


Speloverzicht


Warhammer Underworlds staat bekend om zijn snelle actie en de strategische diepgang die hoort bij de opbouw van het spel kaarten dat je voor jouw Warband gebruikt. In deze game controleert elke speler een Warband naar keuze, bestaande uit 3 tot 7 miniaturen. Elke speler stelt een 'deck' kaarten samen of kan een vooraf gekocht pak kaarten kiezen voor een snellere start. Het doel is om deel te nemen aan snelle 'turn-based' arenagevechten en als overwinnaar uit de strijd te komen. Dat hoeft niet noodzakelijk het vernietigen van de tegenstander te zijn: er zijn allerlei verschillende winstcondities mogelijk.


Door de veelheid aan Objectives blijft elke game fris aanvoelen en is er vaak een lichtjes andere strategie vereist om de winst binnen te halen. Het houdt alles erg fris—iets wat ook geldt voor grotere broer Warhammer zelf, natuurlijk.

 
Regels


Een Warband bestaat uit de figuren zelf, de bijbehorende Character Cards, Power Cards, Objective Cards, en dobbelstenen. De Character Cards verstrekken essentiële informatie over de leden van de Warband, inclusief hun gezondheid, aanvalsvermogens, en bewegingsmogelijkheden.

Deze kaarten tonen ook eventuele speciale vaardigheden die de miniaturen bezitten en de vereiste voorwaarden om 'Inspired' te raken. Wanneer een eenheid zo geïnspireerd raakt, wordt de kaart omgedraaid en krijgt ze een krachtige 'boost'.

 


Inspiration kan leiden tot verhoogde snelheid, verbeterde gevechtsvaardigheden of uitgebreide vaardigheden, afhankelijk van de Warband.

Deze Two-Player Starter Set bevat twee volledige Warbands: de Farstriders en de Sepulchral Guard. De Farstriders zijn een groep bekwame Rangers van de Stormcast Eternals die zijn uitgekozen om Shadespire te verkennen onder leiding van Sanson Farstrider. Met 4 Health, een Defense-score van 1, en een Movement van 3 of 4 zijn de Farstriders geduchte krijgers. Hun manier van vechten bestaat gewoonlijk uit het uitvoeren van verwoestende aanvallen en als ze in een beurt twee aanvallen met verschillende wapens maken, kunnen alle drie de strijders tegen het einde van de derde ronde Inspired raken.


Aan de andere kant bestaat de Sepulchral Guard uit de geesten van Shadespire, begiftigd met necromantische krachten door Nagash, de god van de dood en oppermachtige Lord of the Undead in de Mortal Realms. De strategie van de Sepulchral Warden is heel anders dan die van de Farstriders. In plaats van te vertrouwen op individuele kracht, gedijt de Sepulchral Guard in aantallen. Elke miniatuur is op zichzelf relatief zwak, maar de individuele Undead binnen deze Warband kunnen zich groeperen om zo hun vijanden te overweldigen. Bovendien heeft de Sepulchral Warden de mogelijkheid om gevallen vechters weer tot leven te wekken om verder te strijden. Dat proces zorgt overigens ook voor de strijd. Deze Warband excelleert in tactische manoeuvres en blijft het gevecht steeds weer vullen met skeletten om tegenstanders te overweldigen.

 

Overzicht


De figuurtjes in de Starter Set zijn gemaakt van hoogwaardig plastic (hoewel het materiaal verschilt van het materiaal dat meestal door Games Workshop/Warhammer wordt gebruikt) en behouden het uitzonderlijke niveau van detail waar Games Workshop om bekend staat. Met het eenvoudig klikken van de onderdelen kunnen deze miniaturen gemakkelijk in elkaar worden gezet en is er weinig opruimwerk nodig. De miniatuurfiguren kunnen ook naadloos worden geïntegreerd in een Age of Sigmar-leger (en/of de meeste fantasy tabletop role-playing games), waardoor hun veelzijdigheid wordt vergroot.De doos bevat acht dobbelstenen: witte Attack Dice en zwarte Defense Dice. Deze aangepaste dobbelstenen zijn gemakkelijk te lezen en te interpreteren, wat de toegankelijkheid vanzelfsprekend sterk bevordert. In tegenstelling tot sommige andere Warhammer Underworlds-sets zijn er wel geen Magic Dice inbegrepen. De Starter Set bevat ook twee herziene Rivals Decks: een voor de Sepulchral Guard en een andere voor de Farstriders. Deze decks hebben sinds de 1ste editie updates en veranderingen ondergaan, waardoor ze ook interessant zijn voor ervaren spelers.


De Two-Player Starter Set is een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren spelers. Voor nieuwkomers biedt ze een ideale introductie tot het spel, met duidelijke regels en een makkelijk te begrijpen volgorde. De bijgeleverde gevechtsmat, tokens en kaarten maken het extra simpel om meteen aan de slag te gaan.


Voor ervaren spelers biedt de Starter Set een aantal nieuwe Warbands en geüpdatete decks die een frisse uitdaging en meer strategische keuzes bieden. Ze is ook een geweldige toevoeging aan de Warhammer Underworlds-collectie, met hoogwaardige miniaturen en prachtige spelcomponenten. Een ander voordeel van de Starter Set is dat alles gemakkelijk kan worden uitgebreid. Naarmate je meer vertrouwd raakt met het spel, kun je extra Warbands en kaarten toevoegen om je eigen aangepaste decks te maken. Dit zorgt voor langdurige speelmogelijkheden en variatie. Overigens is ook de prijs-kwaliteitverhouding van de Starter Set uitstekend. Je krijgt veel waar voor je geld, met hoogwaardige componenten en genoeg inhoud om direct te kunnen spelen. Of je nu een nieuwe speler bent of al bekend bent met het spel, deze set biedt veel speelplezier, strategische uitdagingen en een prachtige speelervaring. Top, en hopelijk ook een set die een breder publiek kan bereiken. We zien ze in ieder geval wel in traditionelere speelgoedwinkels liggen, wat de wargamehobby op termijn heel goed zou kunnen uitkomen en zou kunnen revitaliseren.


Meer info:


Dirk Vandereyken & Paula van Unen

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page