top of page

Wargamebespreking: Dropzone Commander

Dropzone Commander: 2 Player Starter Kit Wargame Uitgever: Hawk Wargames Auteur: David J. Lewis Doos/156 blz. regelboek/10 kartonnen gebouwen/2 beginnende legers/fiches/referentiekaarten/sjablonen/10 zeszijdige dobbelstenen/2013 Recensent: Dirk Vandereyken ****

Klik op de afbeelding voor het volledige artikel in PDF

Achtergrond

In de 21ste eeuw kreeg de mensheid te maken met een nieuwe vijand: zijn eigen succes. Door een overdreven consumptiedrang, dreigde de zelfzuchtigheid en arrogantie van de mens voor een nooit geziene schaarste te zorgen. Tegen de 22ste eeuw werd de aarde door klimaatsverandering, hongersnood en een tekort aan grondstoffen in een oorlog gestort die bijna honderd jaar duurde.

Nucleaire fusie veranderde alles. Eindelijk kon het juk van de olie-industrie worden afgeworpen. Nieuwe technologie zorgde ervoor dat een gedeelte van de schade aan het milieu kon hersteld worden en toen tweehonderd jaar later ook de Spatial Distortion and Manipulation Drive, in de volksmond beter gekend als ‘Foldspace’, werd uitgevonden, kon de Star Age beginnen.

Aanvankelijk waren de sprongen doorheen de ruimte bijna willekeurig omdat er voor meer accurate reizen bakens nodig zijn bij het punt van bestemming, maar dat veranderde na het eerste contact met de buitenaardse Shaltari in 2342. Dit technologisch zeer geavanceerde ras was ons al een tijdje aan het observeren – de ambassadeur die de eerste gesprekken voerde, wist zelfs in het Engels te communiceren. Er werd een bondgenootschap gesloten en de Shaltari bleken aanvankelijk erg hulpvaardig te zijn. Ze namen ons bij de hand en toonden ons waar we koloniseerbare planeten konden vinden, die snel bekend zouden geraken als de Cradle Worlds.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page