top of page

Rollenspelbespreking: The One Ring

The One Ring is het derde rollenspel ooit dat volledig gebaseerd is op The Lord of the Rings van John Ronald Reul Tokien – de auteur die er volledig voor verantwoordelijk is dat ondergetekende recensent een journalist, auteur en scenarist is geworden. ‘In den beginne’ was er immers Middle Earth Role Playing van Iron Crown Enterprises, dat voor het eerst werd uitgegeven in 1984. I.C.E. bleef M.E.R.P. ondersteunen tot en met 1999, toen het uiteindelijk de licentie moest laten vallen. Rechtstreekse verantwoordelijke was Tolkien Enterprises en de beslissing zorgde meteen ook voor het bankroet van Iron Crown Enterprises in 1999. Het ziet ernaar uit dat Tolkien Enterprises vooral handelde uit winstbejag, want dankzij de films van Peter Jackson konden er nieuwe eisen worden gesteld. Die werden beantwoord door Decipher Inc., dat in 2002 uitpakte met het The Lord of the Rings Roleplaying Game – tot het in 2007 besliste om de licentie niet meer te vernieuwen. Dit tweede rollenspel was voornamelijk gebaseerd op de filmfranchise en de boeken bevatten dan ook heel wat foto’s uit de films zelf.

The One Ring rpg - cover transparant.gif
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page