top of page

EP bespreking: Stratovarius - Darkest Hours

Zelden geweten dat het vertrek van een belangrijke songwriter en gitarist zo goed wordt opgevangen door een band als dat van de naar verluidt lichtjes krankzinnige Timo Tolkki bij Stratovarius. Na een beetje zoeken is Tolkki het momenteel uitstekend aan het doen bij zijn eigen Revolution Renaissance, terwijl zijn opvolger, Matias Kupianen, steeds meer zijn stempel lijkt te drukken bij Stratovarius. Op de voorgaande langspeler, het erg goede Polaris, prijkten er drie songs die (onder andere) door de nieuwe snarenplukker waren geschreven, en op de EP Darkest Hours zijn de twee nieuwe nummers niet alleen mede van zijn hand, de man heeft ook nog eens voor de productie en de regie gezorgd. Meer, zelfs: Kupianen heeft twee van de vijf tracks op Darkest Hours eigenhandig gemixt. Dat hij ook in de grindcoreband Fist in Fetus zit, is daarbij onhoorbaar: zowel Darkest Hours als die andere verse telg van de Stratovariusfamilie, Infernal Maze, zijn doordrenkt in de melodielijnen die zo eigen zijn aan de Finse band.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page