top of page

Rollenspelbespreking: Pathfinder Roleplaying Game - Monster Codex

Pathfinder Roleplaying Game: Monster Codex Rollenspelsupplement Uitgever: Paizo Publishing Ontwerpers: Logan Bonner, Stephen Radney MacFarland, Sean K. Reynolds, Mark Seifter Hardcover /254 blz. / 2014 Recensent: Dirk Vandereyken

****

We klagen er al jaren over: spelen als Dungeons & Dragons geven doorgaans niet al teveel informatie over hun monsters – althans niet in de regelboeken zelf. Jammer, want het gaat toch om een aantal van de meest iconische en beste monsters ooit bedacht in de fantasyliteratuur. Het verschil tussen Chromatic en Metallic Dragons, Mind Flayers, Sahuagin en Beholders zullen altijd een speciaal plaatsje behouden in het hart van deze recensent. Natuurlijk zijn er doorheen de jaren allerlei uitbreidingen en vooral ook scenario’s geweest waarin monsters werden uitgediept, maar vaak bleef het beperkt tot een heel specifiek ras, zoals de Drow van Underdark. Pathfinder doet de moeite om monsters meer diepgang te geven wel met deze Monster Codex, die draait om kwaliteit en niet kwantiteit. Twintig monstersoorten krijgen elk 12 pagina’s toebedeeld die hen een stuk interessanter, veelzijdiger en verrassender maken.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page