top of page

Hotelrecensie: Andel's Hotel

EndFHet woord ‘anděl’ verwijst naar onder andere ‘engel’ en dus is het niet echt onlogisch dat je in Praag verschillende zaken vindt met een gelijkaardige naam. Ietwat verwarrend is wel dat er buiten het Andel’s ook een Hotel Andel bestaat in het centrum van de stad, maar hier hebben we het dus over de moderne bijna-naamgenoot in het vijfde district van Praag dat zich net buiten het stadshart bevindt. Overigens is dat geen minpunt, want zoals Roman terecht in het hierop volgend interview opmerkt, zit je zo net buiten het toeristisch centrum tussen de plaatselijke bevolking… en verschillende grote corporaties die hier een uitvalsbasis hebben. Overigens zal je hier zelden iets tekort komen: op de 60.000 vierkante meter van winkelcentrum Nový Smíchov vind je niet enkel een cinemacomplex, maar ook tientallen shops, een supermarkt die tot middernacht open is en een parking voor 2000 auto’s. Ook het Andel’s Hotel heeft trouwens eigen parkeerplaatsen, al moet je daar een klein beetje extra geld voor neerleggen. Iedereen die BeauSense Magazine leest, weet bovendien dat we het nogal begrepen hebben op het openbaar vervoer wegens minder vervuilend en ook dat zit wel goed met de naburige bus- en tramhaltes en het Andělmetrostation. De luchthaven bevindt zich op een kleine 12,5 kilometer afstand, er wordt samengewerkt met taximaatschappij Tick Tack (die in tegenstelling tot heel wat andere taxibedrijven in Praag beroep doet op betrouwbare chauffeurs) en zelfs het oude stadsplein Staromestské námestí bevindt zich op een doenbare 3,7 km afstand. Goed, ook wij vinden de Oude Stad dé absolute trekpleister van Praag, maar dankzij de goedkope taxi’s (zolang je oppast dat de chauffeurs je niet in de zak proberen te zetten) kan je gemakkelijk tot ’s nachts uitgaan en toch voor weinig geld terugkeren.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page