top of page

Restaurantrecensie: De Schalk

Zeker weten: sinds een aantal jaren is de scheidingslijn tussen restaurants en bistro’s steeds dunner geworden. De reden daarvoor kan gemakkelijk een paar artikels vullen, maar heeft onder andere te maken met het feit dat meer topchefs dan ooit beslissen om naast – of in de plaats van – hun restaurant ook een bistro open te doen, waarna ze zichzelf gewoonlijk toch niet kunnen inhouden en fijnzinnige creaties op de menukaart plaatsen. Ook het besef dat een bistro er knap mag uitzien en meer dan alleen maar vol eau vent en tomaat garnaal mag aanbieden is – mede dankzij een aantal tv-programma’s en een gelijkaardige evolutie in het buitenland – gegroeid.


Een goed voorbeeld van de betere gastronomische bistro is De Schalk, een zaak die je gerust een bistro mag noemen als je een aantal à la carte gerechten bekijkt, maar die zich in zijn menu’s evengoed openbaart als uitstekend restaurant. Van enige schizofrenie is echter geen sprake, want chef Leslie Taels en wederhelft Ilse De Dobbeleer zijn erin geslaagd om beide concepten harmonieus in elkaar te laten overvloeien. Hoe, lees je hieronder.

Klik op de foto voor het volledige artikel

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page