top of page

Dvd-bespreking: The Honourable Woman

Cinema of tv die probeert om actueel te zijn: het is niets nieuws. Meestal mislukt het experiment, of wordt het verhaal behoorlijk ongenuanceerd weergegeven, of verzandt de serie na een tijdje in een opeenvolging van ongeloofwaardigheden. Zo nu en dan slaagt een reeks er echter in om een iets subtieler portret te schetsen van de (geopolitieke) waarheid. De laatste jaren zijn de zelfs iets beter bediend dan tijdens het vorige decennium, met titels als Homeland en The Americans. Miniserie The Honourable Woman weet zich aan de zijde te scharen van dat soort titels, ook al weet het verhaal niet altijd zo diep te graven als wellicht de bedoeling was.


Klik op de afbeelding voor de volledige recensieThe Honourable Woman volgt Nessa Stein glansrol van Maggie Gyllenhaal) als CEO van de Stein Group. Nessa nam het bedrijf 8 jaar geleden over van haar broer, Ephra (Andrew Buchan), en die periode blijkt al snel een keerpunt te zijn geweest in haar leven. Het was immers ook de periode dat haar kinderoppas, Atika Halabi (Lubna Azabel) in de problemen geraakte terwijl ze in de Gazastrook vertoefde.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page