top of page

Persbericht: The Knick - Het Complete Eerste Seizoen

Gisterenavond organiseerde Warner Home Video in samenwerking met studentenvereniging VGK, de Vlaamse Geneeskundige Kring, een speciale vertoning van The Knick, de splinternieuwe prestigieuze dramareeks van HBO. Om de start van het academiejaar Geneeskunde te vieren konden de studenten in het authentieke Auditorium A genieten van de eerste aflevering van deze nieuwe reeks van regisseur Steven Soderbergh, waarvan het eerste seizoen vanaf 16 september beschikbaar is op Blu-ray en dvd. Na afloop kregen de studenten toelichting van prof. Vogelaers (internist - infectionoloog), prof. Coppens (anesthesist) en prof. Pattyn (chirurg). Wat in de serie aan bod komt werd getoetst aan de huidige medische wereld en de hedendaagse situaties in de operatiezaal. Zo zijn de dokters van morgen helemaal klaar voor de start van het academiejaar!The Knick

In deze nieuwe dramaserie van regisseur Steven Soderbergh zoekt een briljante chirurg genaamd John Thackery (gespeeld door Oscar®-nominee Clive Owen) de grenzen op van de geneeskunde, van de moraal en van rassenverhoudingen in het jaar 1900. Een ziekenhuis in de binnenstad van New York genaamd The Knick (afkorting van The Knickerbocker Hospital) komt in de problemen door het vertrek van geldschieters, steeds meer arme patiënten en door financieel mismanagement. Eén van de overgebleven helden in het ziekenhuis is Thackery, die zijn best doet om medische raadsels op te lossen terwijl hij een cocaïneverslaving ontwikkelt. Tegen zijn zin in moet hij gaan samenwerken met de jonge dokter Algernon Edwards (André Holland), die Thackery naar de kroon lijkt te gaan steken.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page