top of page

Restaurantbespreking: Londen - Cinnamon Club

Het Britse equivalent van onze beschermde monumentenlijst heet – een beetje bombastischer – de Statutory List of Buildings of Special Architectural or Historic Interest. Op de Historic England List staat de voormalige Westminster Library onder Grade II (‘bijzonder belangrijke gebouwen van meer dan speciaal belang’) vermeld, de op een na hoogste graad. Zonder speciale toestemming mag ze dus niet afgebroken, uitgebreid of aangepast worden en dat is goed nieuws voor The Cinnamon Club, een van de drie Indische restaurants die onder overzicht van executive chef Vivek Singh de Cinnamon-naam dragen. In The Cinnamon Club zwaait hoofdchef Rakesh Nair met de plak. Hij staat voor een oosterse keuken waarbij ook moderne kooktechnieken niet geschuwd worden.


Klk op de afbeelding voor het volledige artikel in PDF


The Cinnamon Club is al jarenlang een instituut in Londen, maar werd dit jaar (in 2015) opnieuw ingericht en heropend. Naar eigen zeggen leidt het restaurant het moderne Indische keukenlandschap in Londen met onder andere wild, kruidige visgerechten, proefmenu’s en seizoensgebonden gerechten. Er is echter meer: een uitgebreide wijnkaart, een heuse gintrolley en een aantal ‘signature cocktails’. Wij zijn natuurlijk benieuwd!

Ontvangst & interieur


Zeker weten: de gevel van de Westminster Library baadt in de chique grandeur van vervlogen tijden. Het is natuurlijk niet de plaats waar je een toprestaurant verwacht, maar de rode bakstenen, grijsstenen boog en dubbele houten deur ademen een bijna religieuze sfeer uit. We stappen ietwat onwennig binnen en merken al snel dat The Cinnamon Club vandaag behoorlijk druk bezocht wordt. Lang wachten aan de receptietoog hoeft echter niet en dus duurt het niet lang voor we naar onze tafel in de erg ruime ex-bibliotheekzaal worden gebracht. Daar verraden de boekenkasten rondom en boven onze hoofden nog altijd het vroegere doel van het gebouw, terwijl het zaalpersoneel beneden gedisciplineerd van tafel naar tafel gaat om bestellingen op te nemen of brengen. Het is een unieke sfeer die, ondanks de koloniale accenten, in niets verraadt dat je hier gerechten met een Indische basis kunt krijgen… tenminste, niet tot je de menukaart opendoet.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page