top of page

Reisverslag: Malediven

Wanneer we op vakantie gaan, hebben we gewoonlijk wel een concept van onze bestemming. Meestal gaat het om landen in traditionele zin, met bepaalde grenzen, specifieke buurnaties en mogelijk ook een of meer natuurlijke begrenzingen. Soms gaat het om een eiland, omgeven door een zee, in andere gevallen kiezen we voor een schiereiland, maar zelden denken we aan een rijk dat eigenlijk bestaat uit meerdere eilanden. Dergelijke configuraties zijn een stuk exotischer voor ons, waardoor ze tegelijkertijd ook specialer en misschien zelfs volstrekt uniek klinken. Een voorbeeld zijn de Malediven, officieel bekend als de Republiek van de Malediven, in zuidelijk Azië.Deze ketting van 1.192 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen – samen goed voor een territorium van 90.000 vierkante kilometer en meteen een van de meest verspreide naties ter wereld – mag rekenen op verschillende records: die van het kleinste en minst bevolkte Aziatische land (met slechts 393.500 inwoners), die van het laagste land ter wereld (gemiddeld 1,5 meter boven zeeniveau) en die van ’s werelds laagste hoogste natuurlijke punt (2,4 meter). Hoewel het voortbestaan van de Malediven – ondanks de belofte van de overheid om de uitstoot van koolstofdioxide tegen 2019 naar nul proberen terug te brengen – daardoor hoogst onzeker is, trekken de diverse ecosystemen, de kleurrijke koraalriffen, de 1100 verschillende vissen, 5 soorten zeeschildpadden, 21 walvis- en dolfijnrassen, prachtige stranden en chique resorts jaarlijks enorm veel toeristen aan. Wij werden nieuwsgierig en stuurden daarom twee journalisten naar de Malediven die perfect binnen het plaatje pasten: Joris en Mieke, pas getrouwd en dus beter geschikt dan wie dan ook om met volle teugen van deze fantastische vakantiebestemming te genieten.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page