top of page

Recensie game-accessoire - The Army Painter Warpaints: Zombicide - Toxic/Prison Set

In onze bespreking van de Core Set hebben we het al uitgebreid gehad over de boardgame Zombicide en de basisset verfjes binnen het Warpaints-gamma van Army Painter dat daarbij hoort. Hier meer over een van de uitbreidingen voor die reeks: de Zombicide Toxic Prison-set, die speciaal is bedoeld voor de spelsupplementen Zombicide: Prison Outbreak en Zombicide: Toxic City Mall.

Klik op de afbeelding om de volledige recensie te downloaden in PDF-formaat

Over de supplementen


Zombicide Season 2: Prison Outbreak is net als Season 1 een collaboratief bordspel waarbij alle spelers samen proberen te overleven tegen een reeks dreigende zombies. Het spel is zowel op zichzelf als samen met Season 1 te spelen en vindt in dit geval vanzelfsprekend plaats in een gevangenis en het omliggende gebied. Zombicide: Toxic City Mall is daarentegen een puur supplement waarvoor je ofwel Season 1, ofwel Season 2: Prison Outbreak ofwel beide dozen nodig hebt en die onder andere giftige zombies en gemuteerde monsters toevoegt aan het geheel.

De Core Set

In de Warpaints Zombicide Toxic/Prison Set zitten vier kleurtjes én twee heel specifieke ‘shades’ die naadloos binnen het geheel passen. Hoewel het dus om een heel nauw (maar aantrekkelijk geprijsd) assortiment gaat, zijn de kleuren perfect uitgekozen. Ons enthousiasme werd dan ook veel gemakkelijker opgewekt dan bij de Core Set, waarin de tinten toch net iets minder individualiteit bezitten. Ook deze keer gaat het weer om vloeistof met een vrij hoge viscositeit, waardoor de verf moet verdund worden, zodat de droogtijd beperkt blijft, je gemakkelijker kunt mengen en de details van de figuurtjes niet worden bedekt.

De kleuren zijn:


Toxic Boils: Deze paarse verf is misschien iets te mat om voor kleurrijkere figuurtjes te kunnen gebruiken, maar eenmaal we de vloeistof mengden met enkele heldere lichte kleuren, konden we ook Eldar en een aantal kleurrijke figuurtjes van Relic Knight van een paars jasje voorzien.


Scaly Hide: Matgroen dat inderdaad perfect is voor reptielen en allerlei monsters met schalen, maar ook voor andere zaken kan ingezet worden.


Toxic Shader: Deze diepblauwe wash geeft figuurtjes een erg opvallende, bijna glinsterende, diepe laag mee en past perfect binnen de set, al is ze vrij distinctief en daardoor niet voor alles even bruikbaar.


Prison Jumpsuit: Zonder enige twijfel onze favoriete kleur uit de hele reeks! Wie ooit eender welke Amerikaanse gevangenisserie – en dus niet alleen Orange Is the New Black – heeft gezien, weet perfect wat voor oranje je hier krijgt: dat van een typisch gevangenispak. De pigmenten zijn perfect uitgekozen – een voltreffer!


Boney Spikes: Een soort wit-bruin-geel dat voor vrij veel figuurtjes zal kunnen gebruikt worden.


Jumpsuit Shader: Een ‘wash’ die special bedoeld is voor de Prison Jumpsuit-kleur. Hoewel ze daardoor iets minder veelzijdig is, werkt ze daar inderdaad perfect voor. We probeerden deze inkt ook uit voor houten meubilair en lichtbruin leer. Het resultaat was veel beter dan wat we met een standaard ‘shade’ wisten te bereiken. Handig om in jouw verzameling te hebben, dus.

Conclusie

De verfjes binnen de Warpaints Zombicide Toxic/Prison Set zijn beperkt in aantal, maar bezitten heel wat individualiteit. Vergeet echter niet te verdunnen, want ook deze keer weer heeft Army Painter een Zombicide-reeks afgeleverd met een behoorlijk dikke vloeistof.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page